Via Ferrata, klettersteig

Belépő a sziklafalak varázslatos világába

Gebirgsvereinssteig néven új klettersteig - via ferrata épült a Hohe Wandon. Az utat az „Österreichische Gebirgsverein” (OeGV) nevű osztrák hegymászó szövetség építette a Hohe Wand Hubertus házhoz közel eső részén.

Az eredeti terv szerint az átadásra 2012 szeptemberében, az osztrák alpinszövetség, az Österreichischer Alpenverein (OeAV) 150. évfordulójának alkalmából került volna sor, de az előkészületek (az engedélyezési eljárás, a terület tulajdonosaival folytatott egyeztetések és a hivatal által előírt követelmények teljesítése) a vártnál több időt vettek igénybe.  Így a Gebirgsvereinssteig névre keresztelt utat csak 2013 tavaszán nyitja meg az OeGV. A meglévő mászóutak károsításának elkerülése érdekben a szövetség az előkészületek során a „mászóvilág” helyi képviselőivel is kapcsolatba lépett.

{phocagallery view=category|categoryid=29|imageid=0|limitstart=0|limitcount=10|pluginlink=0|imageordering=9|displayname=0}

Az via ferrata út építésének első fázisa 2012 novemberében zárult le, majd a tél folyamán a befejező-munkálatokra került sor. A 200 méter szintkülönbséggel bíró Gebirgsvereinssteig kitett függőleges és szédítő vízszintes szakaszaival, kötélhídjával, valamint drótkötél-létrájával minden bizonnyal a bécs közeli hegyek egyik legszebb Klettersteig útjának fog számítani. Az úton nagyrészt C-s, illetve helyenként D-s nehezségű szakaszok váltják egymást. A kiszállótól néhány percnyi sétával elérhető a Hubertus, illetve az Eichert ház, lefelé pedig a „Springlessteig”, illetve a  „Wagnersteig” utak közül választhatunk.  

Az ünnepélyes megnyitóra 2013 május elsején a Hubertus házban kerül sor, melyre minden érdeklődő Klettersteig-rajongót szeretettel várnak.

Topográfiai térkép - www.bergsteigen.comGebirgsvereinssteig, az új klettersteig - via ferrata a Hohe Wand-on - Topo

 

 

Túráink az új klettersteigre:

>> Hohe Wand via ferrata / klettersteig túra - Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig - Nem csak haladóknak

 

Térképek

Tatabánya - Hohe Wand útvonal

A túra kiindulópontja

  Klettersteig Galitzenklamm - Adrenalin klettersteig - Kalandos via ferrata túra a LIENZ-i Dolomitokba

 

Szállás

Weichtalhaus

  Hirschwang 109
A - 2651 Reichenau
Telefonszám   0043 / (0) 2666 53620
Weboldal   http://members.aon.at/weichtalhaus/
Megközelíthetőség:   Google térkép

 

 MAKASE csapat

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>