Túrázás, teljesítménytúra, magashegyi trekking

Bakanccsal a Föld körül

A hétvégén lezajló Banff Hegyifilm Fesztiválon tartott sajtótájékoztatót a Magyar Természetjáró Szövetség, ahol többek között Tassy Márk projektmenedzser vázolta a Kéktúra útvonallal kapcsolatos nagyratörő elképzeléseket.

 

A sajtó képviselői számára az Országos Kékkör nyomvonalának és attrakcióinak multifunkcionális fejlesztésére irányuló nyertes uniós pályázatait ismertette Garancsi István a szövetség elnöke, dr. Simkó Gabriella a szövetség országos központjának igazgatója, valamint a projekt menedzsment részéről Tassy Márk és Környei Balázs.
A Kéktúra program során egy kiemelt és hét 95%-ban támogatott pályázat keretében 2015. február végéig 1964 km gyalogos, kerékpáros (adott helyeken túrasí) túraútvonal kijelölése, karbantartása és teljes szolgáltatás rendszerekkel támogatott felújítása, fejlesztése valósul meg az Országos Kéktúra a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra nyomvonalán. A projekt célja, hogy a három emblematikus jelvényszerző túramozgalom branedesítése, szolgáltatásfejlesztése révén a természetjárás egésze népszerűbbé váljon, még több ember számára legyen élményadó forrás, valóságos szükséglet hazánk természeti szépségeit megismerő barangolás.

Forrás: http://www.turizmus.com

 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>