Parkour, free running

A városi extrém sport

Parkour tilalom Budapesten - Csatlakozz az edzőhelyért való küzdelemhez!

 

 

A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének

19/2011. (IX.30) Önkormányzati rendelete

A közterületek állapotának megóvása

7.§

(1) A közterületek állapotának megóvása érdekében tilos a közterületeken elhelyezett műtárgyak, emlékművek, szobrok, utcabútorzat, virágágyás-szegélyek, lépcsők, utcaszegélyek, padok, szökőkutak ls a közút tartozékai, különös tekintettel a műemlék jellegű építmények nem rendeltetésszerű használata (gördeszkázás, görkorcsolyázás, rollerezés, kerékpározás, „falmászás”, parkour stb.).

(2) Szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható, aki a rendelet 7.§ (1) bekezdésében foglalt előírásokat megszegi. A szabálysértési hatóság által kiszabható pénzbírság összege 50.000,-Ft-ig terjedhet.

Ez a rendelet 2012.január 1. napján

lépett hatályba.

 

Engem, s velem együtt minden utcára szorult extrémsportolót ez a jogszabály módosítás igencsak kellemetlenül érint. Annak ellenére, hogy országunk fiataljai nemzetközi versenyeken rendszeresen dobogós helyen végeznek/végzünk a parkour extrémsportágban, betiltották a sportág gyakorlását anélkül, hogy kijelölt edzőhelyet biztosítottak volna.

Parkour tilalom Budapesten - Csatlakozz az edzőhelyért való küzdelemhez

E cikk megjelentetésének célja, hogy felhívjuk az érintettek figyelmét e hatályba lépett rendeletre. Egyben felkérjük a város vezetőit, hogy a tiltás mellett egy olyan edzőhelyet biztosítsanak a parkour sportág művelői számára, ahol békésen gyakorolhatunk, edzhetünk, készülhetünk a további világversenyeinkre.

Szeretnénk egy saját parkot Budapest területén, ahol megfelelő körülmények között fejlődhetne tovább a parkour extrémsportág úgy, hogy ne zavarjuk a turistákat, járókelőket.

Amennyiben úgy érzed, hogy csatlakoznál Te is az edzőhelyért való küzdelemhez, jeletkezz!

 

Horgas Péter
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>