MAKASE Hírek

Sporthírek, esemény beszámolók, újdonságok

2014. május 19-én a tatai Olimpiai Központban vettek részt egyesületünk sportszakemberei, a járás, a város és a megye helyi választott vezetői, az oktatási és egészségügyi intézmények vezetői, az igazgatás területén dolgozó szakemberek, valamint a helyi sportszervezetek irányítói a Magyar Sportmenedzsment Társaság és a Magyar Sporttudományi Társaság sportszakmai rendezvényén.

Első kézből ismerhettük meg a lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitások szakmai támogatásával és a szabadidő-sportolói közösségek bővítésével kapcsolatos ajánlott és bevált példamutató módszereket, többek között (Vadóc László előadásában) a tatabányai térség szabadidősportra és egészségfejlesztésre irányuló fejlesztéseit.


Dr. Kassay Lili (MST, egyetemi adjunktus, TF, Semmelweis Egyetem) az önkéntesség és jó irányítás/kormányzás a sportban, valamint jó sportmenedzsment és szervezési gyakorlatok témában tartott nagyon hasznos előadást. Sáringerné Dr. Szilárd Zsuzsanna (MSTT, főiskolai docens, Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete, alelnök, Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége) bemutatta a hátrányos helyzetűek, fogyatékossággal élők és nők társadalmi befogadását a sportban és a sport által, valamint Móra Ákos (MSTT, testnevelő tanár, a Polar Magyarország szakértője) gyakorlati tapasztalatokon keresztül szemléltette a egészségvédelemet a sport révén, így különösen egészségfejlesztő testmozgás és az alulról szerveződő sportban való részvétel előmozdítását segítő módszerek feltárását.

A rendezvény keretein belül sportszakembereink elsőként ismerhették meg a szakterületükön eddig nem publikált kutatási eredményeket és szakpolitikai ajánlásokat.


A projekt részeként megvalósuló rendezvény az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a Magyar Sportmenedzsment Társaság és a Magyar Sporttudományi Társaság konzorciumi együttműködésének eredménye.A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása című, a Magyar Sporttudományi Társaság és a Magyar Sportmenedzsment Társaság konzorciuma által megvalósított TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok c. pályázati felhívás, a lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása és a szabadidő-sportolói közösségek bővítése célú konstrukció keretében valósul meg.

 Kép forrása: tf.hu

 

MAKASE csapat