MAKASE Hírek

Sporthírek, esemény beszámolók, újdonságok

Több száz középiskolás versenyző valamint falmászás iránt érdeklődő gyerek és felnőtt vett részt a tatabányai Csónakázó-tónál rendezett tehetségkutató falmászó rendezvényen és nyílt napon.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt a parkba látogatókhoz, s az előrejelzésekkel ellentétben csak egy két esetben zavarta meg futó zápor az eseményt.
A versenyzők és érdeklődők 2 db 7 méteres mobil falon tehették próbára mászótudásukat, illetve nagy érdeklődésnek örvendett a gyerekek számára készített 2 méteres kaland út is.

A Magyar Kaland-Sport Egyesület tagjainak, önkénteseinek szervezésében és felügyeltével zajlott az esemény. Versenyengedéllyel nem rendelkező, 14 és 20 év közötti diákoknak; kezdő hobbimászóknak és a falmászást még nem ismerőknek szólt. A tekintélyes létszámnak köszönhetően, időmérő selejtezővel majd az ezt követő 6 fordulós elődöntővel kezdődött a megmérettetés. A döntőben fiúk és lányok külön csoportban versenyeztek, azonban az összesített időeredmények bebizonyították, hogy a gyengébb nem képviselőinek is helye van a dobogón.

 

Túl a csúcson - Falmászó verseny  és nyilt nap - KÉPGALÉRIA

 

Lányok versenyének végeredménye:

 1. Jambrik Vivien   -   (Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium)

 2. Mihalik Cintia     -   (Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium)

 3. Kovács Mónika  -   (KEM Széchenyi István Közgazdasági-Informatikai Szakközépiskola)

 

Fiúk versenyének végeredménye:

 1. Burik László                    -      (Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola)

 2. Cservenka Gergely Zsolt   -      (Kandó Kálmán SZIÁIKK., Széchenyi úti telephely)

 3. Hetényi Máté                 -      (Kandó Kálmán SZIÁIKK., Bánki Donát telephely)

 

A verseny csúcspontjaként az iskolák sorsoláson vettek részt, ahol a kisorsolt intézményben tanító 2db testnevelőtanárnak egy a mászófal kezeléséhez szükséges kötéltechnikai képzést, valamint egy mászóútra elegendő mászófogást nyerhettek. 

A képviselt intézmények közötti sorsolás nyertese:

  (Kandó Kálmán SZIÁIKK., Bánki Donát telephely)

 

Szeretném még egyszer megköszönni a versenyzőknek és az érdeklődőknek a részvételt, valamint az esemény megrendezéséhez szükséges mindennemű segítséget támogatóinknak, illetve a Magyar Kaland-Sport Egyesület tagjainak és önkénteseinek céltudatos munkáját - Kalmár Richárd, Tűri Balázs, Mayer Borbála, Katona Gábor, Tóth Ilona, Németh Gábor, Csallai Ákos, Csallai Ádám, Urbán Zsuzsanna, Hulin Gergely, Szabari Noémi, Bőhm Zoltán, Bőhm Patrik, Mr. Sándor Halász!

 

Támogatóink:

 

Elek Péter

MAKASE elnök

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 20 944 9001