MAKASE Hírek

Sporthírek, esemény beszámolók, újdonságok

2011 október 09-én rendeztük a Magyar Kaland Sport Egyesület első Via Ferrata Kaland-Sport bemutató napját (MAKASE Green day) az Ausztriai Rax-on és Hohe Wand-on. A borús időjárás előrejelzésekre tekintettel a 08-ára tervezett túrát is a vasárnapival egyben tartottuk. Sajnos a jósok ismét tévedtek, és nem csak a szombat, de a másnap is esősen kezdődött. Reggel 9-órakor a Rax-ban leszakadt az ég, az 1mm-nyi amit jósoltak, tízszer leesett öt percen belül :-).

 

Összeszedtük bátor kis csapatunkat, Akik a meteorológusok előrejelzései ellenére részt szerettek volna venni az ígért bemutatón. Mivel nem hagyhattuk Őket cserben, azok után hogy átutazták fél Magyarországot, segítségül hívtuk a technikát. Kiválasztottunk a közeli Hohe Wandon-on (ahol éppen jó időt mutattak a weben) egy viszonylag védett helyen található klettersteiget, számtalan más látnivalóval a közelben (Egyszarvú barlangja, Dreistetten vára), majd rövid megbeszélés és ámen után tovább indultunk új úticélunk felé. Fél óra autókázás után, hatalmas szivárványok kíséretében, megérkeztünk végre a várt esemény új helyszínére. Felszereléskiosztás, király is gyalog jár, indulás!


Az időjárás itt tényleg jobb volt, hol felhős volt az ég, hol sütött a nap, hol pedig csepergett az eső, tehát jobb:-). Békésen legelésző tehéncsorda közepette, megtaláltuk mászásunk helyszínét. Ahogy számítottunk rá, száraz volt és jól járható. Precíz és látványos bemutatónk (köszönjük Ákos-nak:-), valamint a via ferrata oktatás megtörténte után, hamar a falra másztunk!

Mindenki várakozáson felül teljesített, külön dicséret Alexának, aki a csapat legfiatalabb tagjaként extrém kunsztokat bemutatva, férfiakat megszégyenítve, küzdötte le a nehéz akadályokat. Ebéd a csúcson, majd romló időjárási viszontagságok közepette, megszaporázván lépteinket (ismét megzavartuk a bocikat, s ők is minket:-), vissza galoppoztunk az autókhoz.


A túranap azonban nem ért véget, mert a fölöttünk magasodó hatalmas várrom, új kalandokat ígért. Ismét felkerekedtünk, s felmásztunk a csúcsra. Most sem volt kicsi ez a düledező építmény, el sem tudtuk képzelni, mekkora lehetett újkorában. Csodálatosan faragott mészkő ablak- és ajtóívek, hatalmas boltívtömbök, 4-5 emeletnyi magas falak, megállásra készteti még azt is, kitől teljesen idegenek ezek a témák, korok. Rövid idő alatt végeztünk (ami az egyre bizarabb időjárásnak is volt köszönhető), s nem kevés élménnyel a tarsolyunkban, most már véglegesen hazafelé vettük az irányt.

Minden nehezítő és váratlan dolog ellenére bizton állíthatom, hogy a Magyar Kaland Sport Egyesület első Via Ferrata Kaland-Sport bemutató napján (MAKASE Green day), mindenből kihoztuk a maximumot, s a résztvevők kellemesen fáradtan, s új kalandokra éhesen búcsúztak el a szervezőktől.

A következő bemutató napokon (MAKASE Green Day) október 22-23.-án, a tengeri kajak és a sziklamászás játssza majd a főszerepet. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, sportolót, családot. A rendezvényre jelentkezni a következő linken tudtok: http://kaland.sport.hu/jelentkezes-turara.html.

 

MAKASE Csapat