Minden, amit tudni szeretnél a Magyar Kaland-Sport Egyesületről

Szenvedélyeddé tesszük az ismeretlen meghódítását...

Hétvégi via ferrata túránk célpontja a pár napja megnyílt - Ausztria legújabb via ferrata útvonala a közeli Hohe Wandon, a Rax szomszédságában - Gebirgsvereinssteig klettersteig - via ferrata, mely látványos, technikás, kellően hosszú és csodálatos panorámával társul. A Hohe Wand Hubertus házhoz közel eső részén fekszik, a Wildenauer kletterstieg mellett, s május első napjaiban meg is nyitották a lelkes via ferrata túrázók számára.

Bővebben ...

Figyelem! Haidsteig (Rax-Preinerwand) lezárva!

Kedves via ferrátázók, klettersteigezők!

 

Még biztonságosabbá szeretnénk tenni a Raxban, a Preinerwandon futó Haidsteig via ferrata / klettersteig útvonalat, igazodva ezzel az út megnövekedett látogatottságához, ezért az utat 2013. május 13 és 2013. június 28 között le kell zárnunk!

Bővebben ...

Két látványos via ferratát hódíthatnak meg egyszerre a hegyek szerelmesei a Lienz (Ausztria) mellet található hatalmas szurdokban. Egy komplett szabadidőpark fogadja a kikapcsolódásra vágyó turistákat, s a csapat/család minden tagjának tartogat meglepetéseket. Az utazók legtöbb esetben csak áthaladnak Lienz festői városán, azonban érdemes itt megállni egy kis szusszanásra. Hangulatos vendéglő, hatalmas játszótér és egyéb érdekes látnivalók színesítik az amúgy is egyedi és monumentális hegy, a Dolomitok ezen részét. A klettersteigek megszállottjai kiélhetik ferde hajlamaikat, mert két igen komoly kihívást nyújtó utat tudhatnak magukénak.

Bővebben ...