Két hetes tengeri kajak túra a mangrovék rejtelmes vidékén

Kalandozás Thaiföld varázslatos szigetvilágában

Tél közepén, mikor már torkig vagyunk a zord szelekkel, becsomagoljuk kajakjainkat, és egyedülálló felfedezőútra indulunk a napsütésben pompázó Thaiföld leghíresebb tengeri vidékeire. Az itt megbújó nemzeti park lakatlan szigeteit evezzük körbe, melyek álomszerű képet alkotnak az őket körülvevő érintetlen mangrove erdőkkel. Ahogy tőlünk megszokhattátok, a rejtett kincsekre összpontosítunk, felkutatjuk a legeldugottabb partokat, öblöket, miközben felejthetetlen élményekben részesülünk...

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

Mire számíts? 

  • napi kb. 15 km evezésre két személyes kajakokban
  • a szigetvilág varázslatos és eldugott kincseire
  • szép időre és magas hőmérsékletre
  • szabad ég alatt való bivakolásra, sátrazásra
  • varázslatos tájra, burjánzó növényzetre, egyedi sziklaalakzatokra
  • ha mindez nem riaszt el, akkor jó kondícióval viszonylag könnyen teljesíthető túrára


N
API PROGRAMTERV:

Kiindulópont: Phuket Nemzetközi Repülőtér

1. nap  Érkezés Phuket sziget repülőterére. Taxikat bérelünk, majd egy közeli szupermarketben feltöltjük készleteinket a következő napokra. Tovább haladva a kikötőhöz érünk, ahol előkészítjük hajóinkat, és elindulunk a mangrovéval borított parttól egy aprócska sziget irányába. Átérve a kisebb öböl túlpartjára elfoglaljuk első napi szállásunkat...

2. nap  Reggel kipihenten, időben indulva evezünk tovább, majd hamarosan Panak szigetén kötünk ki, hogy megcsodáljuk az első nagyobb sziget belsejében levő fantasztikus barlangokat. Itt találjuk például a híres Denevér-barlangot, ahová be is hajózunk. Tovább haladva utunkon több hasonló mészkősziget között evezve elérjük aznapi falucskánkat, Samet Nangshe-t. A település kis boltjában kiegészíthetjük élelmiszer készletünket, ill. egy kiváló éttermében meleg vacsorát fogyaszthatunk. Az éjszakát Thaiföld egyik legszebb kilátópontján töltjük.

3. nap   Reggeli után, megpróbálunk betelni a felejthetetlen látvánnyal, majd újfent vízre szállunk a közeli kikötőben. Nagyobb szigetek között haladva érjük el utunk egyik leghíresebb pontját, a James Bond szigetet. Sok turista látogatja e helyet, nem ok nélkül. Mi megpróbáljuk úgy megközelíteni, hogy a sziget csodáiból minél többet, az emberekből minél kevesebbet láthassunk. Nagyobb sziget mellett egy igazi gyöngyszem vár ránk, mangrovéval borított szigetek között rejtett átjáró magas hegyekkel körülvéve. Az éjjelt egy bűbájos kis vízre épült falucskánál töltjük.

4. nap   A partok mentén evezve hatalmas erdőségek mellett haladunk, egy kis település éttermében fogyasztunk ismét a helyi konyha meleg ételeiből. A hegyekből érkező folyók deltájában visz utunk tovább. Amerre csak ellátunk, erdőségek borítják a tájat. Az éjszakánkat az öböl túlpartjára érve bivakolva töltjük, ami a meleg száraz klíma miatt igencsak kellemes ezen a tájon.

5. nap  Új irányba haladunk tovább, dél felé kis halászfalvak mindennapi életét láthatjuk a víz felől. A mangrovék, mocsarak, zöld hegyek immáron megszokott útitársainkká szegődnek egészen kis falucskánkig, ahol ismét emberi környezetbe kerülünk. Étteremben vacsorázhatunk, és ágyban tölthetjük az éjszakát.

6. nap  Reggel hamar elszakadunk az ágytól, hogy elszabaduljunk az emberi környezettől. Lakatlan szigetek partjai mentén a Kudu sziget fantasztikus öble felé haladunk. Bőven hagyunk időt a közbeeső lagúnákra és homokkal borított partokra. A denevérek szigetét is meglátogatjuk, s mellettük éjszakázunk a csodálatos parton.

7. nap  Ya noi felé indulunk reggel, majd a városkában ebédelünk. A helyi élelmiszer boltban feltöltjük készleteinket. Bőven akad itt kaland és látnivaló, míg megkerüljük a szigetet, s elérjük szálláshelyünket.

8. nap  Irány a nyílt víz! Bájos kis szigetek sorakoznak előttünk, nagy sziklák emelkednek ki a zöldes kék tenger horizontjából. Mindet végig látogatjuk, amíg Hong szigetének lagúnájához érkezünk. A világ egyik legszebb fürdőhelyén együtt úszunk a halakkal, majd az éjjelt is itt töltjük.

9. nap  Hosszabb tengeri út vár ránk rögtön reggeli induláskor. Szünet nélkül evezünk át a néhány kilométerre levő Krabi felé, miközben végig a szemünk előtt emelkedik az egyre közeledő Sárkány-csúcs, a környék legszebb kilátó pontja. A legexkluzívabb tengerparti nyaralóhelyek mellett visz az utunk, megállunk egy ebéd idejére, majd a kis félszigetet megkerülve elérjük szállásunk helyét.

10. nap  Kisebb öböl partján haladunk végig a híres Railey beech-ig, mely a gyönyörű tájak szerelmeseinek kedvenc fürdőhelye lesz... Erdővel borított félsziget körül evezünk be Krabi városába. Elfoglaljuk szállásunkat, majd felfedezzük a nagyváros esti életét, megízleljük híres konyháit.

11. nap  Reggel indulunk hajóval a közeli Phi Phi szigetekre. Útközben lazíthatunk, s élvezzük, hogy motorizált jármű dolgozik helyettünk. Phi Phi-re érkezve megnézzük a turistáknak épített hangulatos városkát. Ebédelünk, majd délnek indulunk, a csodás Maya öbölbe, s addigra érünk oda, mikor a turisták többsége már visszaindult a szállására. Bejárjuk a sziget lagúnáit, s az utolsó éjszakánkat egy felejthetetlen, varázslatos környezetben töltjük.

12. nap  Visszaevezünk Phi Phi városkájába, összecsomagoljuk kajakjainkat, majd 2 órás hajózással érünk át Phuketre. A fővárosig utazunk, az éjszakát ágyban töltjük.

13. nap  Felfedezzük a fővárosban, majd a reptérre indulunk, és búcsút veszünk az öböltől...

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. január 31. - február 13.

Részvételi költség vendégként:

60.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

46.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)
* a felfújható kajakok, tartozékok és evezők bérleti díját

A részvételi költség nem tartalmazza:

* a repülőjegyet - egyénileg I Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat!
   
~ 160.000 - 190.000 Ft / fő
* a szállást (6 éj apartman), a hajójegyeket, az engedélyeket, a nemzeti park belépőket, Ko Yao Noi autós transzfer
    ~ 585 EUR / fő
* az étkezéseket, robogózást (OPCIONÁLIS) és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ, NEHÉZ - A napi evezős etapok fárasztóak lehetnek azok számára, akik nem végeznek olyan aktivitást, ami a vállakat és a hátat erősíti, mozgatja. Ajánlott a túra előtt pár alkalommal elmenni úszni vagy evezni, az egyenletesebb teljesítményért. A túra minden egészséges ember számára teljesíthető, de fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 7-8 óra. Biztos úszástudás feltétlenül szükséges.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI: 

A legfontosabb a fürdőruha, de szükséged lesz még rövidnadrágra, pólóra, hosszú alsó-felső rétegre (hűvösebb idő esetén),  papucsra / vízicipőre, esőkabátra és törölközőre. Mivel igen meleg várható az év ezen időszakában, a napsütés ellen kell felkészülni alaposan. Kalap, hosszú ujjú vékony ruházat, egy kényelmes papucs, vagy könnyű szandál lehet hasznos. A naptej, napszemüveg szintén alapfelszereltség. Az éjszakák idejére könnyű szúnyogháló lehet hasznos. Ajánlott még a hátizsák, fejlámpa, vízálló tok telefonnak, iratok részére. A vízfogyasztásra különösen figyelni kell, ilyen időjárásnál minimum napi  3 liter folyadékkal számolni kell. 

Az evezés ideje alatt többször teszünk meg kisebb távolságokat a szigetvilágban a nyílt tengeren. Néhány alkalommal olyan területen járunk, ahol nem laknak emberek, így a lakatlan szigetek homokkal borított partjait használjuk szálláshelyként, ezért szükségünk lesz hálózsákra (nyári) vagy egy hálózsák bélésre, esetleg könnyű plédre, derékaljra (polifoam), sátorra és egyéb kempingező eszközökre. Ezekre az alkalmakra felkészülve általában két naponta élelmiszer boltokban vásároljuk be a szükséges útravalót.

Általunk biztosított felszerelés:
2 személyes felfújható kajakok, hozzájuk szükséges mentőmellény, evezők, melyeket a túra résztvevői szállítják a repülőjárattal a helyszínre és vissza.
 

 

Phuket

Phuket önmagában is a kirándulási és fakultatív program lehetőségek mesés tárháza. Ezek mellett a környékbeli számtalan lakott és lakatlan szigetek, mangrove erdők és dzsungelek is milliónyi élményt tartogatnak. Thaiföld 95 %-a buddhista. Országszerte és természetesen Phuketen is lépten-nyomon megtalálhatók a templomok és sárga ruhás szerzetesek. Különösen pirkadatkor látható a monk-ok vonulása az utak szélén és az őket guggolva váró helyiek kapcsolata.

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

Phuket, különösen a turisztikai területeken, lépten-nyomon éttermekbe és kifőzdékbe botlik a turista. Kifogyhatatlan finomságok a pultokon és étlapokon. A citromfű, curry, sült fokhagyma és sült banán illata kifejezetten jellemző, Phuketen, és egész Thaiföldön is. A gyümölcsök kínálata is elképesztő. Ha egy piacra vagy gyümölcsös standhoz téved a vendég, jó, ha ezek 10 százalékát felismeri. A kilencven százalék rendszerint ismeretlen a nyugati ember számára. 

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

A phuketi éjszakában, ami itt korán kezdődik, hiszen fél hét és hét óra között már este van, kigyulladnak a fények a vendéglők előtti jegespultok felett, ahol a tenger gyümölcsei csalogatják a vacsorázni vágyó utasokat. Ezeken a jeges pultokon a rájától a cápán keresztül a lobszter rák, garnéla, mengda és tengeri egyéb halak is megtalálhatók. Phuket joggal nyerte el a turista paradicsom címet, hiszen a kristály tiszta tenger, örök nyár, megszámlálhatatlan fakultatív program, felejthetetlen emlék marad a turisták számára.

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

Tudtad, hogy a "Phang nga" öbölben fekvő 51 sziget anyaga mészkő, melyek belsejében hatalmas barlangok képződtek? Ezek közül néhányba be is hajózhatunk kajakjainkkal. Sok film helyszínéül választották ezeket a sziklákat. Az első híres mozijelenetet az 1974-es James Bond film forgatásán vették fel itt. Az egyik leglátogatottabb sziget ma is a James Bond nevet viseli.

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

Képek és tartalom forrása: phuket.hu, photobest1.com, besthqwallpapers.com,  getwallpapersinhd.com, cashadvance6online.com

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>