Kalandnyaralás az Azori-szigeteken

Egy varázslatos aktív hét a világ végén... - Szurdoktúra, kanyoning, kaland trekking

Hogy mit találunk a világ végén? A nyugalom szigetét, a zöld ezer árnyalatát, egyedi természeti szépséget és egy sajátos, varázslatos emberi életkörnyezetet!

Aktív programunk legfőbb látnivalói e fenséges hely természeti képződményei, a vulkanikus hegyek maradványa és a több színben pompázó, lenyűgöző krátertavak. Meglátogatunk teaültetvényt, úszunk bálnákkal, fürdünk gejzírtavakban, természetes termálfürdőkben, szűk szurdokok vízében, hogy a dús növényzeten keresztül felfedezzük a sziget legeldugottabb pontjait...

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

Az esemény hossza: 8 nap (ebből 2 nap kanyoning - opcionális). A szurdoktúra és kanyoning programok (3 nap) kihagyhatóak, e túrákkal párhuzamosan kalandtrekking is választható.

Az utazás egyénileg történik. A repülőjegy foglalásban segítünk!

NAPI PROGRAMTERV:

Kiindulópont: Ponta Delgada

1. nap   Érkezés
Budapestről utazunk Lisszaboni átszállással késő este érkezünk Ponta Delgada városába. A reptéren autót bérlünk, majd elfoglaljuk első esti szállásunkat.

2. nap   Lago Azul (Kék tó) és Lago Verde (Zöld tó)
Kipihenten ébredünk, készen állva a varázslatos Sao Miguel sziget felfedezésére. Mai napi célunk a sziget nyugati felén fekvő Sete Cidades vulkáni masszívuma. Itt található az egyik leghíresebb látnivaló, a Lago Azul (Kék tó) és Lago Verde (Zöld tó), melyeket kerékpárral tekerünk körbe. A gyönyörű felfedező túra után a közeli óceán parton egy fantasztikus termál forrásban pihenhetjük ki a túra fáradalmait!

3. nap   Az első igazi kaland
A kempingben töltött éjszaka után felszedelődzködünk és elindulunk, hogy bevegyük első kanyonunkat. A kanyoning túra után a közeli Ribeira Grande városkában dolgozzuk fel az élményeket. Ez Ponta Delgada mellett a sziget másik jelentősebb települése. Az este már egy újabb kempingben köszönt ránk.

4. nap   Titkos út
A mai nap hátra hagyjuk neoprén ruháinkat és egy kalandtúra során a sziget egyik kevéssé ismert részével ismerkedünk meg. A vízelvezetőkkel, alagutakkal, titkos ösvényekkel teletűzdelt túra sok-sok felfedezni valót tartogat. A túra végeztével a főváros – Ponta Delgada felé vesszük az irányt. A délután során az egész túra egyik csúcspontjaként Bálna és delfin lesre indulunk több órás vezetett óceáni hajókázás kíséretében. A napot esti városnézéssel zárjuk.

5. nap   Kanyoning
Ismét magunkra öltjük a neoprén öltözéket és meghódítjuk a sziget egyik leglátványosabb, dzsungelszerű kanyoning útvonalát. Az izgalmas ereszkedések és csobbanások ezen a napon sem maradhatnak el. A napi élmények feldolgozásához ezúttal egy egyedülálló termál forrást látogatunk meg, amely pártlan természeti környezetben található.

6. nap   Mászás és jutalom
Egy újabb nap a paradicsomban. Ma az egész messzi keletre merészkedünk. A soron következő kihívás a sziget legmagasabb pontjának, a Pico da Vara csúcsnak a megmászása. Ettől a vulkanikus csúcstól nem érdemes megijedni, hiszen mindössze 1103 méter magasra nyúlik. Ennek ellenére a csúcsról lélegzetelállító látványban lesz részünk – a sziget nagy részét beláthatjuk innen. Leereszkedés után a sziget nyugati partjának néhány izgalmas látnivalóját látogatjuk meg – hogy miket az egyelőre maradjon a mi titkunk ;)

7. nap   A végső út
Reggel kigubózunk sátrainkból melyek időközben a részünkké váltak. Délelőtt egy meglepetés túrára indulunk, majd délután a sziget egyedülálló, s Európa egyetlen tea ültetvényét látogatjuk meg.

8. nap   Búcsú az ezerarcú zöldtől
Korán reggel sátorbontás és indulás vissza a Ponta Delgadai repülőterére, ahol búcsút intünk az örökzöld szigetnek. Hazafelé tartó utunkat ezúttal is Lisszabonban szakítjuk meg. Ezúttal viszont a csatlakozásig közel fél nap áll rendelkezésünkre, így lesz időnk felfedezni a méltánytalanul háttérbe szorult, de annál varázslatosabb Portugál fővárost. A csatlakozást elérve késő este landolunk a budapesti repülőtéren...

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. szeptember 07 - 14.

Részvételi költség vendégként:

60.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes, a legalább egy lezárt évvel rendelkező tagoknak

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* az egyesületi tagságot, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel és a technikai felszerelés bérleti díját

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 90.000 HUF / fő, retúr jegy - Repülő

* szállás (választható) 7 éjszakára + autóbérlés + üzemanyag (két hónappal a túra előtt fizetendő):
   ~ 255 EUR - kemping (7 éjszaka)
   ~ 395 EUR - apartman (7 éjszaka)
   ~ 500 EUR - minőségi nyaraló (7 éjszaka)
   ~ 570 EUR - hotel reggelivel (7 éjszaka)

* az étkezéseket, a neoprene ruha ajánlott (egyénileg) , az opcionális belépőket (bálnales hajós délután - 40 Euro) és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ, NEHÉZ - Ha sportos életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Lépésbiztonság, magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való mentesség feltétel. A három kanyon kivételével minden program szinte bárki által teljesíthető, és jólesően fárasztó. A kanyonos programok feltétele az úszni tudás.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

  

Szurdoktúra, kanyoning az Azori-szigeteken

Igazi ínyenceknek való desztináció, amely a mai napig számos titkot, eldugott és felfedezetlen látnivalót tartogat hódítóinak. Itt a nyüzsgés a kirándulások sokaságából áll és a nyaralás inkább a sportos, aktív pihenésről szól, nem csak a napon való sütkérezésről. A tömegturizmus mint fogalom nem ismert ezen a helyen...

 Kalandnyaralás az Azori-szigeteken - Egy varázslatos aktív hét a világ végén... - Szurdoktúra, kanyoning, kaland trekking 

Kalandnyaralás a nyugalom szigetén

Azori sajátosságát az adja, hogy izgalmasan keverednek benne a tropikus jellegzetességek, a helyi viszonyokhoz érdekesen idomuló európai életmód és a semmilyen más hellyel nem hasonlítható egyediségek. Egy tökéletes hely ez azok számára, akik szeretnének kikapcsolódni, távol lenni az otthoni stressztől, a városok zajától.

 Kalandnyaralás az Azori-szigeteken - Egy varázslatos aktív hét a világ végén... - Szurdoktúra, kanyoning, kaland trekking 

A szigetcsoport 1500 kilométerre van a szárazföldi Portugáliától. Kilenc vulkanikus szigetből áll: Santa Maria, Sao Miguel, Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico, Faial, Flores, Corvo. A legnagyobb sziget, Sao Miguel méretében és alakjában a Balatonra emlékeztet. A túrák során változatos, egzotikus növényvilág látható. Az egész évben tavaszias klímának, az óceáni éghajlatnak köszönhetően burjánzanak a pálmafák, a hortenziák, a banánligetek, az ananászültetvények. A legérdekesebbek azonban azok a növények, amelyek csak itt, ezen a szigetcsoporton láthatók. Legalább hatvan ilyen növényfaj található itt! 

 Kalandnyaralás az Azori-szigeteken - Egy varázslatos aktív hét a világ végén... - Szurdoktúra, kanyoning, kaland trekking 

Kiemelt turista látványosságok a Sete Cidades kristálytiszta, kaldera típusú (kráterszerű, üst alakzatú) ikertavai. Csodásak ahogy körülölelik őket a fantasztikus szubtrópusi növénykülönlegességek. Az egyik tó kék, a másik zöld. Keskeny földnyelv választja el őket egymástól. A legenda szerint egy zöld szemű herceg és egy kék szemű hercegnő bánatos könnyei fakasztották a tavakat... - Forrás és további érdekes információk: utikritika.hu

Képek: visitazores.com, pixabay.com

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>