Ahol az istenek is szívesen jártak

Dél Olaszország mesés tájain Nápolytól Sorrentóig

Mi jut eszedbe először Dél-Olaszországról? Nápoly és a Vezúv, a híres pizza, esetleg a finom limoncello? Nos, októberi Dél-Olasz túránkon ezt mind végigjárhatod és megkóstolhatod: megnézzük a híres Nápolyi óvárost szemet gyönyörködtető, színes kis házacskáival, a szűk utcákat virágtól roskadozó erkélyekkel és a Vespákon cirkáló olaszokkal, felfedezzük Pompeii misztikus varázsát és Sorrento legromantikusabb zugait. Kihajózunk Caprira és bebarangoljuk a szerelem szigetét, az istenek lábnyomán járva csodáljuk meg együtt az Amalfi-Part lenyűgöző panorámáját. Mindezt októberben, kellemes időben, a nagy nyári meleg után. Tartsatok velünk ősszel!

 

MIRE SZÁMÍTS?

 • Nápoly óvárosa - amely Unesco világörökség helyszín – és a Vezúv
 • Capri – a szerelemsziget
 • Sorrento – a citromok földje
 • Az Istenek ösvénye - Sentiero degli Deinek az Amalfi-part hegyi falvait összekötő sziklás útvonal
 • Amalfi-Part – Olaszország mesés partvidéke

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

 

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: xxx

1. nap Utazás Nápolyba

Budapestről kora délután indul a repülő járatunk a legendás városba. Megérkezés után, elfoglaljuk a szállásunkat és az estét közös vacsorával és ismerkedéssel töltjük!

2. nap Dél-Olaszország fővárosának felfedezése és Barangolás Nápoly szívében

Ma nyakunkba vesszük a várost és megnézünk, megkóstolunk mindent amit Nápolyban érdemes.

3. nap Utazás Sorrentoba, Herculaneum és Pompeii megtekintése

Reggeli után  bérelt buszunkkal elindulunk Sorrento felé. Első célpontunk a Vezúv, majd ha bekukkantottunk a kráterbe célba vesszük  Herculaneum város romjait, mely nevét a legenda szerint Herkulesről kapta és a város alapítója volt. Ezután tovább indulunk  Pompeiibe. A romváros megtekintése után buszra szállunk és irány Sorrento.

4. nap Sorrento és környéke

Sorrento a Nápolyi-öböl délkeleti partján fekszik és az Amalfi-part egyik kapuja. Mi a napunk során bejárjuk  Sorrento városát, a Malmok völgyét, megnézűk a Villa Comunale -t, elsétálunk és megcsodáljuk a tengert a Baths of the Queen Giovanna -ról. Ezek után van még lehetőségünk gyalogosan felfedezni a félsziget rejtett zugait.

5. nap Az istenek ösvénye és a Monte Tre Calli

A reggeli készülődés és a jól megérdemelt olasz cappuccino után, elindulunk busszal a szálláshelyünkről túránk kiinduló pontjához Agerolába. Először a Mount Tre Calli -t másszuk meg: A közel 4 órás kör túra során elképesztő látvány világ tárul a szemünk elé, a csúcson pedig az egész Amalfi-Part belátható!  Ezek után az Istenek ösvényén ereszkedünk le Arienzoba ami egy ugrásra van már csak Positánotól!

Egy kis városnézés és vacsora után indulunk vissza a szállásunkra, hogy kipihenjük azt az élmény fröcsöt, ami a napi kalandjaink során ért minket.

6. nap Capri

Ma reggel hajóra szállunk és irány Capri!  Egész napos programunk során lehetőségünk lesz bejárni szinte az egész szigetet, csoportosan vagy akár önállóan is.

7. nap Az Amalfi-part

Reggeli után buszra szállunk és oda-vissza megjárjuk Dél-Olaszorazág egyik leghíresebb partszakaszát az Amalfi-partot. Megtekintjük többek közt a Smaragd barlangot, Furore Fjordjait, Amalfi városát és az Amalfi dóm-ot, egy misztikus helyet - a Torre dello Ziro romjait, Ravellot és a híres villáját.. a Villa Rufolot - ahonét páratlan a kilátás az Amalfi-Part-ra. A nap során lehetőségünk lesz még vásárolgatni, megkóstolni Amalfi-Part híres limoncelloját, fürödni a tengerben és  gyönyörködni az Amalfi-Part által nyújtott páratlan szépségű tájban! Este egy vacsorával koronázzuk meg a napunkat.

8. nap Utazás haza

A szállásunkon elfogyasztott reggeli után, összepakolunk és elindulunk a buszunkhoz, ami kivisz minket a reptérre.


A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. október 17-24.

Részvételi költség vendégként:

46.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes, a legalább egy lezárt félévveé rendelkező tagoknak.

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

 • a túravezetés, szervezés költségét képzett túravezetőkkel
 • a szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet
 • a szállást apartmanokban és szállodákban
 • a busz bérleti díját az út sorá — a reptéri transzferekkel együtt
 • az étkezést
 • az opcionális belépőket
 • az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>


Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:

KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 6-7 óra.


SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK: kis hátizsák, a terep viszonyoknak megfelelő és már bejáratott túrabakancs
.

SZÁLLÁSOK FAJTÁI: 
hotek, panzió


ÉTKEZÉS: 
Nápolyban és Sorrentoban az utazásunk alatt a szállásokon reggelit kapunk,  a legtöbb napi program mellet, lesz alkalom bevásárlásra. Ezért a napközbeni étkezést mindenki el tudja majd magának intézi és be is tud vásárolni. Plusz érdekesség : Nápolyban, ha reggel 06.00 előtt megy az ember a pékségbe, olcsóbban tud vásárolni reggelit. (A megnövekedett turistaforgalom miatt alakult ez ki!).

IDŐJÁRÁS:
októberben Dél-Olaszországban 18 - 24 fok között szokott alakulni a hőmérséklet.

ÚTIOKMÁNYOK, VALUTA:

 • Útiokmányok - A Magyar állampolgárok általában valamennyi, érvényes személyazonosító igazolvány birtokában (Régi típusú, Kiskönyv formátumú, valamint a kártya típusú ideiglenes személyazonosító igazolványt is) be utazhatnak az országba, mégis előfordulhat, hogy az okmány kizárólagos magyar nyelvezete és esetleges olvashatatlansága (elmosódott kézírás, régi fénykép) miatt a beléptetés egyes országokban problémát jelenthet, ill. ezen problémák miatt egyes okmányok elfogadását korlátozzák!
 • Valuta - Euró


CSOMAGOLÁS AZ UTAZÁSRA: Információt - a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról - az adott lègitársaság honlapjáról tudsz beszerezni. Egy nagyobb hátizsákba érdemes pakolni felszereléseinket, amely kellőképpen strapabíró! Mivel a hosszabb túrák is csak pár órásak, elég egy közepes, kb. 30l-es hátizsákot pakolni az utazótáska mellé. Amikor nem túrázunk, a felesleges holmit a szálláson és/vagy a bér járműveken hagyjuk, így nem kell minden nap sok cuccot cipelni. Kisebb vízhatlan zsák (kb. 5l-es) szintén hasznos lehet.

Nápoly

NÁPOLY

A legendák szerint az Argonauták alapították "Phalerum" név alatt. A történeti emlékek viszont arra mutatnak, hogy Rodosz szigetéről érkező Görög tengerészek alapították "Parthenopé" név alatt. Ugyanakkor Calverius római történész írásai alapján nem kizárt, hogy az Argonauta legenda "Phalerumja" ténylegesen létezett. Nápoly óvárosa méltán lett az UNESCO világörökség része: szemet gyönyörködtetőek a színes kis házacskák, a szűk utcák, a virágtól roskadozó erkélyek, a Vespákon cirkáló helyiek, az üzletek elé aggatott színes tésztacsodák.

AZ ISTENEK ÖSVÉNYE

Sentiero degli Dei - A legenda szerint ezen jöttek le az Istenek, hogy megmártózzanak a türkizkék tengerben, és hogy a szirének csábító énekét hallgassák. Európa talán az egyik legszebb útszakasza. A terület 1997 óta a Világörökség része, mint kiemelkedő példa a mediterrán tájegységre, amely kivételes kulturális és természeti értékekkel bír. 

Nápoly

Nápoly

Nápoly

 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>