Tatabányai via ferrata túra

Magyarországi via ferráták - Tatabányai via ferrata útvonalak

3 új via ferrata út a Gerecsében...

A Gerecse a Duna és a Vértes között található, elsősorban márványbányáiról ismert hegységünk. Legérdekesebb része a Pisznice kőfejtő, szigorúan védett hely - csak előzetes engedéllyel látogatható -, de bőven találunk itt egyéb kitűnő túraútvonalt, csodálatos dunai panorámával.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Tatabánya (45 perc, 60 km)

1. nap 

  • Találkozó a kiküldött tájékoztató szerint a helyszínen. Érkezés után kiosztjuk a felszereléseket, majd lesétálunk a via ferráták kiinduló pontjához. Rövid barátkozást tartunk a felszereléssel, majd nekivágunk az Hét vezér útja nevű via ferratának (C-D - közepesen nehéz).
  • Következő fokozatként a Turul út (C-D - nehéz) trükkös szakaszairól csodálhatjuk meg a hatalmas Turulmadarat. A csúcsra érve pihenünk egy keveset, s megbeszéljük a nap hátralévő részében még milyen látványosságokat érdemes megtekinteni a környéken.
  • Akiben még ezek után is túlteng az energia, vezetőnkkel megízlelheti az extrém fokozatú Kata emlékutat. A további program fakultatív, lehetőség van túrázásra a környéken, meglátogatni a Szelim-barlangot illetve a Ranzinger Vince kilátót.

 

Az UTAZÁSI INFÓK, ÁRAK fülnél találod vezetett túráink időpontját. A dátumokat folyamatosan frissítjük! Jelentkezni kitöltött jelentkezési lappal a következő oldalon tudsz >> http://kaland.sport.hu/rolunk/makase/jelentkezes-turara-esemenyre

>> További információkat a környékről itt találhatsz - www.viaferrata-tatabanya.hu

A túra időpontja:

jelenleg nincs meghirdetve

Részvételi költség vendégként:

-

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

-

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
   egyénileg - az autókat segítünk összeszervezni

* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

IDEÁLIS RUHÁZAT, FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁS:

 

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni, nedves időben kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, kis hátizsákra, réteges aláöltözetre, éjszakai túránál fejlámpára.

Aki több napra tervez a környéken, számos tatabányai szállás várja a túrázókat, kikapcsolódni vágyókat. >> SZALLAS.HU


 

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

A Gerecse lábánál fekvő Tatabánya bányászati múltjáról ismert. Fekvése miatt ideális kiindulópontja a Vértesbe és a Gerecsébe induló kirándulásoknak. A város leghíresebb, minden évben megrendezett szabadidős programja a Gerecse 50 tematikus túra, mely minden év áprilisában kalandorok ezreit csábítja erre a helyre. A Tatabányára ügyelő hatalmas Turul-szobor, a Szelim-barlang, valamint a Ranzinger Vince kilátó "kötelező" látnivaló az Által-ér völgyében utazóknak.

Tatabányai via ferrata túra 

A újonnan épült három via ferrata út tovább növeli a város turisztikai vonzerejét. A leghosszabb (300m - C/D - HÉT VEZÉR út) szakasz változatosra sikerült, találhatunk benne gyaloglós és karizmos részeket, valamint számos kötélhidat. Az extrém pálya (KATA út) hosszabb a Cseszneki "E" résznél, vízszintesen és függőlegesen is igénybe veszi majd a bátor hódítók erőnlétét! A legrövidebb szakasz (TURUL út) kétféle variációval indul, de mindegyik hasonlóan megdolgoztatja mászóit...

Tatabányai via ferrata túra 

Végezetül, de nem utolsósorban, a Dunántúl egyik leghangulatosabb kisvárosa, a váráról és a várossal szerves összhangot képező taváról híres Tata kihagyhatatlan látnivaló. Az Öregvár mellett érdemes elsétálni a varázslatos Angolparkba, a Cseke-tó mellé és a kopár, meghökkentően megkapó látványt nyújtó Kálvária-dombra is.

>> További információkat a környékről itt találhatsz - www.viaferrata-tatabanya.hu

 

A tatabányai via ferrata utak megközelítése

A tatabányai via ferrata utak megközelítése

Képek forrása: MAKASE, gyogyvizek.hu

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>