Nyári kerékpártúra a Dunakanyarban

Kanyargós ösvényeken Esztergomtól Zebegényen át Verőcéig

Tavaszköszöntő túrával vártunk Titeket de a Dunakanyar nyáron is mesés! Tarts velünk kerékpáros túránkra a gyönyörű Dunakanyarba ahol végigjárjuk a Börzsöny lábánál fekvő festői kis településeket Zebegényt, Nagymarost, Kismarost és Verőcét. Nyári gurulásunkba minden belefér, amit egy lelkes kerékpáros kívánhat: kényelmes bicikliút a Duna mentén, hosszú gurulás aszfalton, Duna parti lazulás sőt a Dunát is átszeljük kerékpárral - természetesen kompon. Tarts velünk újragondolt Dunakanyar túránkra!

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

 

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő autóval: Budapest - Esztergom kb. 1 óra / vonattal: Budapest Nyugati pu. - Esztergom kb. 1 óra 15 perc

Találkozó: 8.30-kor Esztergomban a Prímás sziget ingyenes parkolójában

A túrát 9-kor indítjuk!Túránkat Esztergomban kezdjük, és kerékpárúton haladunk a Szobi révig, ahol átkompozunk a Duna másik oldalára. Innen fantasztikusan látványos kerékpárút vezet Zebegényen és Nagymaroson át egészen Verőcéig, közben többször megállunk, pihenünk, gyönyörködünk a látványban. Verőcén hosszabb ebédszünetet tartunk a Duna parton, a bátrabbak meg is mártózhatnak a szabadstrandon. Ezután visszakerekezünk Nagymarosra és komppal átvitetjük magunkat Visegrádra. A hazaúton a Duna másik oldalát fedezzük fel, a Duna menti kerékpár úton térünk vissza Dömös és Pilismarót érintésével Esztergomba.


Túratáv: 70 km, szintemelkedés: 450 m.


A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. június 6.
2020. július 4. BETELT
2020. július 5.BETELT

Részvételi költség vendégként:

2.000 ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

Ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

  • a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)
  • a szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

- Az utazást: egyénileg - teleautós rendszer (az autókat segítünk összeszervezni) és a vonat érkezését bevárjuk.

- Az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

  

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 6-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes kerékpáros öltözet az időjárásnak megfelelően. Szükséged lesz többek között esőkabátra, egy közepes hátizsákra vagy kerékpárra szerelhető táskára, fejlámpára, és a kresz által kötelezően előírt kerékpáros tartozékokra. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Néhány ifjúsági szállóban az agynemű kímélése miatt előírás lehet a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...Információ a helyről:

Zebegény Pest megye északi részén, a Dunakanyarban található. Könnyű megközelíthetősége és gyönyörű fekvése miatt népszerű kirándulóhely. Számos turistaút indul innen, és keresztülszeli az Eurovelo kerékpárút is. Határában a Medres-patak folyik, tőle észak-keletre a vulkanikus Börzsöny terül el.

Esztergom a Dunakanyar legfelső városa, a Pilis-hegység lábánál, Komárom-Esztergom megye északkeleti részén fekszik. 1997-től a Duna-Ipoly Nemzeti Park székhelye. A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. Esztergomban a Duna 18 km hosszan terül el. A várossal szemben torkollik a Dunába a Garam, tőle nem messze pedig az Ipoly, 

A város kedvelt idegenforgalmi célpont. Főszékesegyháza Európa egyik legnagyobb bazilikája. Itt található az ország leggazdagabb egyházi kincstára.

A városban alakult meg 1881-ben a Magyar Vöröskereszt is.

zebegény 2

 

zebegeny 3

 

zebegeny 4

 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>