Kerekezz velünk a Dunáig

Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Egész télen arra vártál, hogy az izmaidat szétszaggassad egy jó kerekezéssel? Akkor tarts velünk a teljes napos kerékpártúránkra, ahol eltekerünk a Dunáig, majd a Gerecsén keresztül vissza Tatabányára!

A túra célja, hogy egy nagyot tekeregjünk együtt a Gerecse menti kedves falvakon át egészen Lábatlanig. Amikor már kipihentük magunkat a folyóparton, továbbhaladva Süttőnél délnek fordulunk, így bejutunk a Gerecse hegységbe, hogy az egyik legvarázslatosabb úton visszajuthassunk Tatabányára.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Tatabánya 40 perc / 55 km

Találkozó: 9.00-kor a MAKASE iroda előtti parkolóban (2800 Tatabánya, Előd vezér u. 6.)

1. nap  A parkolóból indulva, rögvest egy klassz szerpentines emelkedőt megmászva jutunk fel Tarján (12,9 km) településére. Onnét Héregen (4,9 km) át egy újabb emelkedőhöz érünk, ahonnét egy szuper lejtőn jutunk el a bajnai elágazáshoz (9,6 km), melytől egy 15,8 km hosszú út visz Lábatlanra. A folyóparton megebédelünk és pihenünk egyet, hogy a maradék kilométereket és emelkedőket is őszinte örömmel tudjuk fogadni. Süttőnél (4,1 km) lekanyarodunk egy kis útra, mely az eldugott bikolpusztai (5,3 km) településen keresztül bevisz a Gerecse hegység egyik legcsodálatosabb útszakaszára. Az emelkedőn felkapaszkodva lassacskán beérünk Tardosra (8,3 km), majd a maradék dombokat megmászva Vértestolnára (5,1 km) és utolsóként a már ismert Tarjáni települést érintjük (5,4 km), hogy aztán onnét egy elegáns szerpentines gurulással visszaérjünk Tatabányára.

Kinek ajánljuk?

Ezt a programot olyan kerékpárosoknak ajánljuk, akik rendszeresen szoktak biciklizni és van a megfelelő erőnlétük egy egész napos tekeréshez. A túra alatt igény szerint több pihenőt is beiktatunk, illetve az út felénél egy ebédszünetet, pihenővel. Így nem kifejezetten teljesítménytúra jellege lesz, sokkal inkább egy jó hangulatú közösségi program, aminek végére – remélhetőleg – mindenki kellemesen elfárad.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

jelenleg nincs meghirdetve

Részvételi költség vendégként:

ingyenes

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetést, szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
  Egyénileg - az utazást segítünk összeszervezni

* a kerékpár bérlést:
   ~ 3000 Ft / nap - minőségi holland típusú terkking

* az étkezéseket

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - A programot olyan kerékpárosoknak ajánljuk, akik rendszeresen szoktak biciklizni és van a megfelelő erőnlétük egy egész napos tekeréshez. Napi túra időtartama 6-8 óra.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:

Ruházat - Az évszaknak és időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés ajánlott. Érdemes esőruházattal készülni, hogy az esetleges csapadékos idő se tudjon kifogni rajtunk.

Élelem - Nagyon fontos, hogy fejenként legalább 1,5 liter víz legyen mindenkinél! Élelem szempontjából egyszeri étkezéssel kell számolni (szendvicsek), illetve csokoládét, kekszet érdemes hozni a gyors energiapótlás végett.

Felszerelés - Térképpel és iránytűvel készülünk, de aki szeretné jelölni az útvonalat, természetesen hozhat magával papír alapú térképet, vagy GPS-t. Aki szeret fényképezni, az hozza magával az apparátusát, mert lesznek szép, panorámás helyek! Bicikli javítókészlettel készülünk (folt, ragasztó, belső kiszedő, pumpa, szerszámok)

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül 

Kerékpárral a Gerecsén keresztül

A Gerecse a hazai középhegységeink sorában kissé tán méltatlanul mellőzött kirándulóhely, pedig minden oldalról városok veszik körül: Tatabánya, Tata, Lábatlan, Nyergesújfalu, Tát, Dorog, Zsámbék, Bicske és a fővárostól is alig 40 km-re fekszik. A nagyközönségtől egykor elzárt „kormányzati vadászterület” nagykiterjedésű, zavartalan erdőségei megannyi természeti értéket, kulturális látnivalót rejtenek, kőbányái, régészeti lelőhelyei pedig évezredek emberi kultúrájáról regélnek… És ki ne ismerné Vértesszőlős világhírű előember leletét, a 350 ezer évvel ezelőtt itt élt „Samut”?

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül 

A Gerecse Natúrpark nem csupán a természetföldrajzi értelemben vett Gerecse hegységre terjed ki, hanem nyugati szegélye kiterjed az Által-ér völgyére illetve a Kisalföld keleti, szelíden hullámzó löszvölgyekkel tagolt vidékére is. Északon pedig a szintén Kisalföldhöz tartozó Duna mintegy 50 km hosszú völgyét foglalja magába. Természeti értékét jól mutatja, hogy minden település határában megtalálható Natura 2000 terület, illetve számos településen alakítottak ki helyi vagy országos jelentőségű természetvédelmi területet, sőt nemzetközi egyezmény hatálya alá tartozó (Ramsari) terület is húzódik itt 3 település határában.

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Kerekezz velünk a Dunáig - Kerékpáros túra a Gerecsén keresztül

Forrás, további érdekes információk: naturparkok.hu

Képek forrása: Fulajtár Pál, Laible Tóbiás, Dreamstime, Mojzer László, FAN.TOM

Matkovics Lea

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>