BalatonParty CoolTúra

Egy felejthetetlen Balaton kerülő kerékpáros túra

Régóta tervezed már, hogy körbetekerd a Balatont? Vagy már többször megtetted, de úgy érzed, még mindig rejteget számodra érdekességeket? Szereted a pörgést és a lazulást, szeretnéd megismerni a magyar tenger varázslatos múltját? Akkor ezt a túrát neked találták ki!

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Balatonvilágos  1 óra / 95 km 

1. nap  Találkozó Balatonvilágosnál reggel 9 órakor, bepakolás a kisbuszba, majd 10 órakor nekikezdünk a tekerésnek. Rövid megállókat mindennap tartunk majd, iszunk egy-két hideg sört, a meleg csillapítása végett és ebédelünk is egyet valahol útközben. Első éjszakánkat az alsóörsi Európa kempingben töltjük majd. (35 km)

2. nap  Alsóörsről először Tihany felé vesszük majd az irányt, ahol lehetőség lesz egy rövid városnézésre, de akit egy zánkai kalandparkozás jobban lázba hoz, annak alternatív programként, erre is lehetősége lesz. Második éjszakánkat Salföldön töltjük majd a pálos kolostorromnál, ahol bográcsozni fogunk. (Hogy pontosan mit fogunk főzni, azt természetesen a résztvevők igényeihez igazítjuk majd. Kérés esetén vegetáriánus menü is készül.) (50 km)

3. nap  Ezen a napon teszünk majd egy rövid kitérőt Szigliget felé, ahol megnézzük a vár romjait. A napunkat a balatonmáriai Hullám Kempingben zárjuk. (66 km)

4. nap  A balatonmáriai ébredés után Balatonszemes felé vesszük az irányt, lehetőség lesz útközben strandolni, fagyizni, Balatonszemesen pedig vár majd ránk egy strandröplabda pálya is. (32 km)

5. nap  Utolsó napunkon a cél, hogy visszajussunk Balatonvilágosra, ahonnan mindenki kellemesen elfáradva és sok vidám élménnyel gazdagodva térhet majd haza. (48 km)

A túra során egy kisbusz kísér majd minket, így nem kell cipelni a nagy csomagokat és lesz tartalék biciklink, illetve lehetőség arra, hogy valaki beüljön egy kis időre pihenni, ha már nagyon elfáradt.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

Jelenleg nincs meghirdetve

Részvételi költség vendégként:

-

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

-

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetést, szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
  egyénileg - az utazást segítünk összeszervezni

* a szállást:
  -

* az étkezéseket

  

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:

A túra során kempingekben szállunk meg, ezért hálózsákra és sátorra mindenképp szükség lesz. A biciklizéshez fontos a kényelmes öltözet, ha van, akkor biciklis nadrág vagy üléspárna hasznos lehet. Ezen kívül jó, ha mindenkinél van meleg ruházat és esőkabát, esetleg fejlámpa, derékalj, polifoam. A legfontosabb pedig , hogy a biciklit se hagyjátok otthon!... 

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

BalatonParty CoolTúra

5 napos biciklitúra a Balaton körül, plusz egy kis kulturális kicsapongás...

Tekerésünk Balatonvilágostól indul, mely során lehetőség lesz ellátogatni Tihanyba vagy mókázni egyet a zánkai kalandparkban, egy éjszakát a salföldi pálos kolostorromnál töltünk bográcsozással fűszerezve, elmegyünk a szigligeti várhoz, illetve strandolunk és röplabdázunk ameddig a lábunk bírja.

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

BalatonParty CoolTúra

Képek forrása: mosaicon.hu, index.hu, hu.wikipedia.org, ilovebalaton.hu

Egyed Janka - Bodrogi Endre

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>