Egy hetes pazar kaland a kanadai vadonban

Vadvízi kenuzás a Bonaventure-on

Kanada a végtelen rengetegek és kristálytiszta vizű folyók, tavak otthona, ideális helyszíne egy civilizációtól távoli igazi vadregényes kalandnak. Úticélunk Québec nagy területű (Franciaország háromszor férne el benne) tartományában található, mely meglehetősen ritkán lakott vidék. Az itt található Chic-Choc-hegységben ered a varázslatos Bonaventure, a bennszülöttek körében csak Wagamet-nek, "tiszta víznek" nevezett  folyó. Számtalan zúgójának és sebes folyásának köszönhetően hatalmas élményt nyújt mind a 127 km evezhető szakasza. Hat varázslatos napot töltünk aktívan a vízen, érintetlen erdőségeken átúszva, vadállatok között táborozva, míg el nem jutunk a Bonaventure folyó torkolatáig...

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!


MIRE SZÁMÍTS?
  • pazar egy hetes kalandra az kanadai vadonban
  • minden napos dolgos evezésre 2 személyes kenukban
  • érintetlen növény és állatvilág
  • a teljes felszerelésünket a túrakenukban szállítjuk
  • homokpadokon, erdőszéleken kempingezünk

 

UTAZÁS:

Egyénileg repülővel történik. Ajánlott útvonal: Bécs - Montreál - Québec. Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat.

 

NAPI PROGRAMTERV:

1. nap  Kiutazás

Kanadába való utazásunk nem a könnyed repülések kategóriájába tartozik. A folyamatosan változó árak mellett próbáljuk megtalálni időben és ár/érték legkedvezőbb útvonalat. Bécsből és Pozsonyból kedvezőbb árú járatok indulnak, ezért ha szükséges e városokba a kijutást megszervezzük.

2. nap  Transzfer és előkészületek

Québec városából Bonaveture-ba utazunk (640 km). Összepakoljuk felszerelésünket, majd transzporttal felmegyünk a folyó kezdő szakaszához. Az estét már sátorban töltjük... 

3. nap A Nagy Kaland kezdete

Teljes körű oktatással kezdünk, majd párokba rendeződünk és megkezdjük felejthetetlen utazásunkat a valószínűtlenül kristálytiszta vizű folyón. 

4. - 7. nap  Elveszve a vadonban

Varázslatos utazásban lesz részünk, megismerhetjük a kanadai vadon esszenciáját, láthatunk megannyi vadállatot és egyszer-kétszer alighanem fürdeni is fogunk :D. Az éjszakákat sátorban, illetve a tábortűz mellet töltjük. 

8. nap  Túra a nemzeti parkban

20 km-es gyalogtúrát teszünk a közeli nemzeti parkban, ahol szárazföldről is megcsodálhatjuk a helyi növény és állatvilágot (...persze csak ha nem lett 1 nappal hosszabb a kenuzásunk :-).

9. nap  Transzfer Québecbe

Visszatérünk a civilizációba. Megnézzük a várost és egy a világon egyedül álló kenu múzeumot. Esténket már a hotel puha ágyában töltjük. 

10. nap  Utazás haza

Délelőtti járattal indulunk haza, hogy másnap az ebédünket már otthon fogyaszthassuk el... 

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. június

Részvételi költség vendégként:

60.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

46.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel), a túravezetők költségeit, a szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

Az alábbi csomag 880 EUR/fő, a túra előtt 1 hónappal fizetendő:
* szervezés
* transzfer Québecből és vissza
* a kenuk és egyéb felszerelések bérleti díját
* transzfert a folyó felső szakaszához
* szállás reggelivel, többszemélyes szobákban
    ~ 1-1 éj Québecben érkezés után és távozás előtt

Egyénileg fizetendő további költségek: 

* repjegy l Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat:
    ~ Bécs - Québec (retúr): 230.000 Ft-tól egyénileg foglalva
* autóbérlés vagy transzfer a nemzeti parkos sétánkhoz
* múzeum belépők
* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

A TÚRA NEHÉZSÉGE:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Amennyiben sportolsz, rendszeresen mozogsz, nem érhet meglepetés. Naponta nettó 4-5 órát evezünk, 25 km-t teszünk meg 1 nap alatt. Az úszni tudás erősen ajánlott, mentő mellényt biztosítunk. 
SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:
Szükséged lesz NEOPRÉN ruhára, ezt a helyszínen is lehet bérelni (10 dollár/nap áron) de ilyen összegért itthon venni is lehet. Kelleni fog egy sátor, hálózsák ( min. 0 fokos komforttal), derékalj, ezen kívül többek között egy strapabíró trekking cipő vagy bakancs, papucs, napszemüveg, fejlámpa, fényvédő krém, tartalék élelem (energia szelet, -zselé), izolációs fólia, szúnyogriasztó, kis méretű kemping főző is opció. 60 literes hordókba pakolunk, így azt javasoljuk mindenki próbáljon bele férni egy 60 literes hátizsákba. 
SZÁLLÁSOK FAJTÁI:
A túra során 2x alszunk szállodában, a többi napon az éjszakákat sátrainkban töltjük.
ÉTKEZÉS ÉS IVÓVÍZ:
A két napi szállásunknál kapunk reggelit. Az összes többi nap magunknak kell gondoskodni a teljes ellátásunkról. Lehet próbálkozni lazac fogással is, :) Ivóvizet viszünk valamennyit, de a folyó felső szakaszán iható minőségű gyakorlatilag a víz, de forralással és egyéb víztisztító tabletták és eszközök segítségével is lehet ivóvízhez jutni. 
IDŐJÁRÁS:
Június elején a nappali átlaghőmérséklet 20 fok körül alakul, míg az éjszakai 5-6 fok körül. A víz hőmérséklete 10 fok körül van.
ÚTIOKMÁNYOK, VALUTA:
Magyar állampolgárok útlevél segítségével utazhatnak Kanadába. Melynek érvényesnek kell lennie az utazás utáni napig. Vízum nem szükséges, de beutazási engedély kérése igen. Ezt online lehet megtenni az alábbi oldalon: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply-hu.html, díja 7 kanadai dollár amit azonnal meg kell fizetni online. A beutazási engedély megléte nem azt jelenti, hogy ne kérhetnének tőlünk a határon pl. vissza felé szóló repjegyet, igazolandó, hogy turistaként érkezünk az országba. 
Kanadában kanadai dollár ( CAD) a hivatalos fizetőeszköz. Jelenlegi árfolyam: kb. 220 HUF = 1 CAD
CSOMAGOLÁS AZ UTAZÁSRA:
Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport. Egy nagyobb hátizsákba vagy utazótáskába érdemes pakolni felszereléseinket, amely kellőképpen strapabíró. Mindenkinek egy 60 literes hordó lesz biztosított, ami vízhatlan.
VÉDŐOLTÁSOK, EGÉSZSÉGÜGY:
Kötelező védőoltás nincsen. Szúnyogriasztó spray ajánlott.

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Képek forrása: MAKASE, wallpaperup.com 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2019-es Eseménynaptár >>>