Alpok-Adria kerékpártúra - Németországból az Adriai-tengerig

Hollandia & Belgium kerékpártúra az Északi-tenger mentén

Lélegzetelállító folyók, gyönyörű hegyi tavak - regélő világháborús színtereken keresztül, s a varázslatos alpesi mezőkön tekergő ösvények teszik igazán egyedülálló élménnyé ezt a fantasztikus túrát. Távol a civilizációtól, mesés helyszíneket felfedezve élvezhetjük a kilátást és a nyugalmat, ahogy a Szlovén Alpokon legurulva elérjük az Adriai-tengert.

 

Részletes információ

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

 

Miért pont ide?
  • Bringázz festői tájakon: malmok, csatornák, gátak, nyeregtetők, virágmezők, nyüzsgő városok, mesés falvak
  • Élvezd a helyi különlegességeket: sörök, csokoládé, gofri, sajt, Északi-tenger partvidéke
  • Fedezd fel a színes holland fővárost és a középkori Brugge-t
  • Éld át a történelmet: lovagkor Gentben

 

NAPI PROGRAMTERV:

1. nap Amszterdam - Edam – Santpoort

Amszterdamba korán reggel érkezünk, és egyből utazunk is Edamba Edamtól tenger melletti Santpoort felé bringázunk l Út közben gyönyörködünk az élénkzöld, rendezett holland tájban l Közösen vacsorázunk l Túratáv: ~ 40 km

2. nap Santpoort – Hága

Megkóstoljuk a hagyományos palacsintát, a pannenkoek-ot Megcsodáljuk a világ legnagyobb tulipánoskertjét, a Keukenhof-ot Zöld mezők, ménesek és szélmalmok mellett tekerünk Élvezzük a dűnéket és tenger melletti utakat Hága felé Túratáv: ~ 55 km

3. nap Hága – Gouda – Kinderdijk – Hága

A poldereken és vidéki életen keresztül Goudáig bringázunk, ahonnan a híres sajt származik Megcsodáljuk Kinderdijk-et, amely UNESCO világörökségi helyszín: 19 szélmalom feladata volt, hogy elvezessék el a vizet a körülötte lévő ártérről Eszünk egy szelet helyi appeltaart-ot, azaz almás pitét (vagy kettőt) Megtapasztaljuk a helyi életmódot, ahol a bringázás része a mindennapoknak Túratáv: ~ 75 km

4. nap Hága – Vlissingen – Breskens – Sluis – Brugge

Átkelünk komppal az Északi-tengeren (Vlissingen-Breskens) Keresztül tekerünk a belga határon, és Brugge felé lőjük be az irányt, ahol felfedezhetjük e középkori város titkait: szűk macskaköves utcák, nyeregtetős téglaházak, magas templomtornyok, kanyargó csatornák Meglátogatjuk az elmaradhatatlan brugge-i csokiboltokat, és megkóstoljuk a Brugse Zot-ot, a helyben főzött sört Túratáv: ~ 45 km

5. nap Brugge – Zeebrugge – Zeebos – Gent

Elpedálozunk egészen a tengerpartig, Brugge kikötőjéig Megtekintjük a flottát Gyönyörködünk még egyet az Északi-tengerben egy hangulatos strandról Délután átrobogunk Gentbe, és bevesszük a lovagkori erődöt a város szívében Szétnézünk ebben az ékszerdobozszerű városkában Este még egy közös vacsora mellett emlegetjük eddigi élményeinket Túratáv: ~ 50 km

6. nap Gent – Brüsszel

Reggel irány Brüsszel, az Európai Parlament városa Teszünk egy bringás városnéző túrát, bőven van mit megtekinteni... Belakmározunk belga sültkrumpiból vagy (és) belga csokiból, gofriból Délután elbuszozunk Charleroi repterére, és élményekkel telve hazautazunk Túratáv: ~ 25 km

 

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. április 21-26.

Részvételi költség vendégként:

46 000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

25 000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

 

A részvételi költség tartalmazza:

- túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)
- bringaszállítást a helyszínre és a csomagszállítást a szállások között
 

A részvételi költség nem tartalmazza:

* a szállást apartmanokban és egyszerű szállodákban
* belépőt Keukenhofba, Kinderdijkbe, a lovagi erődbe
* helyszíni közlekedést, a komp díjat, buszozást, vonatozást
   összesen: 165.000 Ft, amely a túra előtt 2 hónappal fizetendő

Egyénileg fizetendő további költségek:

* a ki- és visszautazást mindenki magának intézi, erre két lehetőség van, repülővel vagy autóval
   a)   repülővel (oda KLM Amszterdamba, vissza Ryanair vagy Wizzair Brüsszelből):
       ~ 40.000 HUF + poggyász + Brüsszel-Charleroi transzferbusszal (~ 5 EUR) - ...előző napi érkezéssel ~ 20.000 HUF-tal olcsóbb odaút érhető el (EasyJet)
       Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat
   VAGY
   b)   autóval: ~ 90.000 HUF / gépjármű + autópályadíjak + Brüsszel-Amszterdam Flixbusszal (visszajutás az autókhoz): ~ 5-6.000 HUF  (segítünk az autók összeszervezésében)

* az étkezések

* OPCIONÁLIS - kerékpárbérlés lehetséges a túra időtartamára (normál holland típusú kerékpár 10 EUR / nap, elektromos kerékpár 40 EUR / nap)

* a további opcionális belépők és az utazás biztosítást, mely itt megköthető >> 

A TÚRA NEHÉZSÉGE:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 4-5 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny. 
Lapos területen bringázunk, a napi távolságok barátságosak. 
SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:
A legfontosabb a kényelmes kerékpáros öltözet az időjárásnak megfelelően. Szükséged lesz többek között esőkabátra, egy közepes hátizsákra vagy kerékpárra szerelhető táskára, fejlámpára, és a kresz által kötelezően előírt kerékpáros tartozékokra. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot, derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Néhány ifjúsági szállóban az agynemű kímélése miatt előírás lehet a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra..

SZÁLLÁSOK FAJTÁI:
Apartmanok, egyszerű szállodák. A szállásokon jellemzően kettő, három és négyágyas szobák elérhetőek, kétágyast előzetes egyeztetéssel, esetleges felár ellenében tudunk biztosítani.
ÉTKEZÉS:
Hollandiában és Belgiumban mindenhol könnyen elérhetőek a boltok. Némelyik szálláshelyen lesz lehetőség reggelire is. Közös vacsorákat szervezünk, helyi éttermekben.
IDŐJÁRÁS:

A Benelux államok nagyon kellemesek tavasszal, de mindkét ország ugye nem véletlen zöld: hűvös, a felhős időjárás és az eső nem ritkák.

ÚTIOKMÁNYOK, VALUTA:
Mindkét ország EU tagállamok, így a személyi igazolvány elegendő. Euróval fizetnek.
 
Hollandiában több bringa van mint lakos. Amszterdamban és Hágában a megtett utak 70%-át kerékpárral teszik meg...

A hollandok egy nagyon kiterjedt kerékpáros útvonalhálózatot hoztak létre annak érdekében, hogy a kerékpározás sokkal biztonságosabbá és kívánatosabbá váljon. Ezek az kerékpárutak egyértelműen vannak kitáblázva, sima a felületük, a bringások számára külön útjelzőtáblákkal és lámpákkal vannak felszerelve, és elég szélesek ahhoz, hogy egymás mellett is lehessen menni, vagy előzni lehessen. Sok városban az utak teljesen el vannak választva a motorizált forgalomtól. Néhol, ahol nincs elegendő hely és a gépjárművezetőkkel kell osztozkodni a szabad helyen, olyan táblákat látni, amiken egy bicajos mögött látszik az autós, és ez van aláírva: “Kerékpáros utca, az autók itt vendégek”. Körbebicajozhatsz a körforgalomban, míg az autók (majdnem mindig) türelmesen várnak, hogy átérj. A “kerékpárnak van elsőbbsége” szemlélet annyira furcsa a bringás turistáknak, hogy sokuknak először nehézséget okoz a tájékozódás az utakon és a kereszteződésekben...
Forrás: kerekparosklub.hu 

Tulipánvirágzás kétkeréken - Hollandia & Belgium, kerékpártúra az Északi-tenger mentén

Tulipánvirágzás kétkeréken - Hollandia & Belgium, kerékpártúra az Északi-tenger mentén

Tulipánvirágzás kétkeréken - Hollandia & Belgium, kerékpártúra az Északi-tenger mentén

Tulipánvirágzás kétkeréken - Hollandia & Belgium, kerékpártúra az Északi-tenger mentén

Tulipánvirágzás kétkeréken - Hollandia & Belgium, kerékpártúra az Északi-tenger mentén

Forrás: wikipédia, unsplash, depositfotos