Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus

Egynapos via ferrata túra Ausztriában kezdőknek és haladóknak egyaránt

Via Ferrata (klettersteig) túránk célpontja a Rax hegység, ami az osztrák szövetségi tartományok Alsó-Ausztria és Stájerország határán, az Északi Mészkő-Alpokban található. Legmagasabb csúcsa a Heukuppe (2007 méter). A Rax a közeli Schneeberggel együtt - a mély Höllental (Pokol) völgy, s a Schwarza-patak választja el el őket - , kalandos és változatos terepet nyújt a túrázók és a hegyi sportok szerelmeseinek.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Hirschwang an der Rax 3,5 - 4 óra/300 km

1. nap   Találkozunk 9:30-kor a megbeszélt parkolóban. Kiosztjuk a felszereléseket és tájékoztatást tartunk azok megfelelő használatáról, majd elindulunk a Naturfreunde Klettersteig-Garten igzalmas ferrata útvonalainak egyikén. Mivel itt több útvonal is van, és egyik sem hosszabb 3/4 óránál, így akár többet is megmászhatunk, edzettségünknek és kedvünknek megfelelően. Az 50 méteres szintemelkedés során drótkötéllel biztosított szakaszok, illetve könnyebb hegyi ösvények váltogatják egymást, miközben csodás panorámában lesz részünk Ausztria egyik legszebb vidéke. Délután visszatérünk kiindulópontunkhoz, ahol a helyi hüttében ehetünk egy forró levest, majd autóinkba szállunk és hazaindulunk.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2018. március 10.

Részvételi költség vendégként:

8.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 7.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 5-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

  

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus

A Rax-Schneeberg hegycsoport területén a Weichtalhaus felújítása során került kialakításra ez a változatos via ferrata park. Öt különböző nehézségi út - a B/C-től E/F-ig - kínál igazi ferrata élményt az ide látogatóknak, így a kevésbé tapasztalt mászók is különösebb veszély nélkül kipróbálhatják ezt az izgalmas sportot, valamint a tapasztalt ferrata rajongók is élvezni fogják a nehezebb pályákon való feljutást. Az útvonalak keresztezik egymást, így akár érdekes kombinációkat is végigjárhatunk, anélkül, hogy vissza kelljen térni a beszállópontig.

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus - Egynapos via ferrata túra Ausztriában kezdőknek és haladóknak egyaránt

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus - Egynapos via ferrata túra Ausztriában kezdőknek és haladóknak egyaránt

Képek forrása: bergsteigen.com