Téli via ferrata túra a Hohe Wand-on

Jeges kaland Ausztriában

A Hohe Wand Naturparkban tett látogatás egy valódi kalandprogram. Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található, Soprontól fél órányira. A 800 és 1135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A Hohe Wand számtalan kalandos és változatos látnivalót kínál a látogatóknak. Találhatunk több tucat via ferratát - klettersteiget, gyönyörű panorámával rendelkező túraösvényt, sziklaszirtről kinyúló kilátót (Skywalk), melyek télen is varászlatos színekben pompáznak.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Tatabánya - Loderhof (3,5 - 4 óra)

1. nap   Indulás Budapestről, 6 órakor. Érkezés után bemelegítésként megközelítjük a Hanselsteig via ferratát. A klettersteighez érkezvén rövid oktatás következik, ahol megtudhattok egyet, s mást a drótos utak kulisszatitkairól. A ferrata végeztével a fennsíkra felérve gyönyörködhetünk a csodálatos kilátásban. A további program szabadon választható, lehetőségünk van további via ferrata meghódítására, amennyiben a csapat erőnléte engedi.

2. nap   Negyed órás séta után érkezünk a kiválasztott via ferrata beszállójához. A fémkapcsokkal biztosított, izgalmas vonalvezetésű útvonal több helyen kitett szakaszokkal emeli az adrenalinszintünket. A vasalt út meghódítása után további kalandos programok közül választhattok, majd délután indulunk vissza az autókhoz. Budapestre késő este érkezünk.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. december 07 - 08.

Részvételi költség vendégként:

16.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata felszerelés használatához szükséges tájékoztatót, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 9.000 - 12.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 35 euró / fő reggelivel (nagy, 2-3-6 fős szobákban)

* az étkezéseket (kiv. reggeli), a belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

  

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 4-5 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

TÉLI TÚRÁHOZ SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, több rétegben. Aláöltözet, középső réteg - polár pulóver és softshell dzseki kombinálva - illetve az opcionális vízzáró külső héj, melyet csapadék esetén, valamint a hőtartás miatt használhatunk. Technikai túráknál érdemes külső rétegnek korszerű vízálló dzsekit választani, amire rá tudjuk venni a mászó beülőt, illetve belefér a kapucniba a hegymászó sisak - egyéb esetekben a teljes alakos esővédő poncsó ajánlott. Szükséged lesz többek között meleg, vízálló bakancsra (pl.: magashegyi trekking, alpin 3 évszakos - Hanwag Alaska GTX, La Sportiva Trango S EVO GTX - a leg szélesebb körű a felhasználási területük, illetve alpin 4 évszakos - La Sportiva Nepal Extreme vagy Nepal EVO GTX - 4000 m fellett szükséges a hőszigetelés miatt), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, közepes hátizsákra (35-50l), napszemüvegre / síszemüvegre, meleg kesztyű, csősál / símaszk, fejlámpára, fényvédő krémre, termoszra, tartalék élelemre (energia szelet, -zselé), izolációs fóliára, túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet, esetleg kis méretű kemping főzőre.

Magashegyi túrák alkalmával legtöbb esetben fűtött menedékház vagy személyzet nélküli bivakház lesz a szállásunk. Hálózsák mindkét esetben ajánlott, az agynemű kímélése miatt legtöbb helyen előírás. Fűtött ház esetén érdemes legalább egy +10 fokos komfort fokozattal rendelkezőt magunkkal hozni, fűtetlen bivak használatához pedig ajánlott a legalább 0 °C komfort fokos - évszaktól és magasságtól függően az említett ajánlások változhatnak.

Az alacsonyabban fekvő területeken kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 


Téli via ferrata kaland Ausztriában - Próbáltad már?

Hétvégi kalandtúránk is ezen a játszóteren fog zajlani, csak éppen a felnőtteknek szánt téli változatán. Meghódítjuk a Hohe Wand két-három hóval borított kalandosabb via ferrata - klettersteig útvonalát. A kiszemelt vasalt utak egyaránt a közepesen nehéz (C) kategóriába sorolhatóak, meghódításuk nem könnyű de kezdők is bátran próbálkozhatnak. Változatos a terep, kürtő, függőhíd, létra és egyéb kalandos elemek színesítik vonalvezetésüket, nem csekély izgalmakat tartogatva felfedezőinek. A túrák átlagos kondícióval és magabiztos mozgáskoordinációval bárki számára teljesíthetők. A hóhelyzetnek, havazásnak megfelelően választjuk ki a legjobb útvonalakat.

Téli via ferrata túra a Hohe Wand-on - Karácsonyi kaland Ausztriában 

Miben más a téli via ferrata túra, mint a nyári?

Nem kell egész télen várnod, hogy újra elindulj a hegyekbe. A via ferrátázás ilyenkor is remek kalandokat tartogat.

  • A fehérbe öltözött táj ilyenkor egészen lenyűgöző látványt nyújt az útvonalakról.
  • A mászás nagyobb kihívást jelent a hó és jég miatt, ám nem igényel nagy előképzettséget.
  • Az útvonalak jól biztosíthatóak és a drótkötél mellett viszonylag könnyen lehet haladni.

Téli via ferrata túra a Mikulással - Havas kaland Ausztriában

A Hohe Wand

A Hohe Wand hosszú hegygerincnek nevezetessége, hogy délkeletről több, mint 10 km hosszú sziklafal határolja, amelyen számtalan klettersteig és sziklamászó útvonal található, mindegyikről parádés kilátással. Földrajzilag az Északi-Mészkőalpokhoz, ezen belül a Gutensteini-Alpokhoz tartozik, amely az Alpok legkeletibb hegységcsoportja. A Hohe Wand legmagasabb csúcsa a Plackles, ami 1132 méteres tengerszint feletti magasságával eltörpül a magashegységek mellett, azonban a hatalmas kőformációk már az alpesi tájra jellemző külsőt adnak ennek a hegységnek. A területet előszeretettel látogatják szabadidejükben a természetet és aktív kikapcsolódást kereső osztrák és magyar turisták.

Téli via ferrata túra a Mikulással - Havas kaland Ausztriában

Téli via ferrata túra a Mikulással - Havas kaland Ausztriában

Képek forrása: MAKASE, istockphoto.com

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>