A Rax és a Hohe Wand legizgalmasabb via ferrata útjai

Hétvégi kaland nem csak haladóknak...

Via Ferrata (klettersteig) túránk célpontja a Rax hegység, ami az osztrák szövetségi tartományok Alsó-Ausztria és Stájerország határán, az Északi Mészkő-Alpokban található. Legmagasabb csúcsa a Heukuppe (2007 méter). A Rax a közeli Schneeberggel együtt - a mély Höllental (Pokol) völgy, s a Schwarza-patak választja el el őket - , kalandos és változatos terepet nyújt a túrázók és a hegyi sportok szerelmeseinek.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Prein an der Rax 3,5 - 4 óra

1. nap   Kora reggel indulunk Magyarországról, találkozás a megbeszélt parkolóban. Kiosztjuk a felszereléseket, s röviden átbeszéljük a programot, majd útnak indulunk a RAX csúcsai felé. A közel 1000 méteres szintemelkedés során drótkötéllel biztosított szakaszok, illetve meredek hegyi ösvények váltogatják egymást, miközben varázslatos panorámával tárul elénk Ausztria egyik legszebb vidéke. Délután érkezünk a Preinerwand csúcsára. Az éjszakát menedékházban töltjük.

2. nap   Délelőtt a Hohe Wand legújabb és egyben legváltozatosabb via ferrata útjának beszállásához túrázunk. Kalandos pályaelemeket használva (kötél létra, tibeti híd) meghódítjuk eme nem kis kihívással kecsegtető vasalt utat. A fennsíkra érvén, egy ódon helyi hüttében csillapíthatjuk szomjunkat, miközben magunkba szívjuk az elénk táruló páratlan kilátást. Délután visszatérünk autóinkhoz és hazaindulunk.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. július 18-19. (BETELT!)

Részvételi költség vendégként:

16.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 7.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 25-35 euró / fő / éjszaka reggelivel - Hotel / menedékház

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>


 

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 5-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

  

Izgalmas via ferrata útvonalak, meredek, lenyűgöző falak...

A Raxseilbahn felvonót, Hirschwang észak-keleti lábánál az elsőként (1925-ben) építették Ausztriában. Azóta a kiterjedt Rax fennsíkon - (1500-2000 méter magasan) számtalan könnyen elérhető és a különösen kedvelt túraösvény létesült, egyre több és több turistát fogadva. Sokféle módon feljuthatunk e helyre, mely közül a legizgalmasabb alternatíva a via ferrata / klettersteig útvonalon való felmászás. Az itt lévő "vasalt" utak nehézsége széles skálán mozog, így minden hódító megtalálhatja az erőnlétének megfelelő kihívást. A megfáradt túrázóknak csodálatos panorámával rendelkező Hütték valamint alpesi kunyhók biztosítják a feltöltődést és az éjjeli menedéket.

Rax - Hohe Wand Via Ferrata / Klettersteig túra

Rax - Hohe Wand Via Ferrata / Klettersteig túra

Képek forrása: MAKASE