Csúcsra járatva

3 nap magashegyi trekking és via ferrata a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

Tarts velünk az osztrák Alpok egyik eldugott szegletébe! Szinte érintetlen alpesi tájak, hegyóriások, gleccserek, völgyek, szurdokok jellemzik a Hohe Tauern Nemzeti Parkot, ami túránk helyszíne lesz. Ha vonzanak a magashegyek és a via ferrata, és nem szereted a tömegtől nyüzsgő helyeket, akkor tarts velünk erre a varázslatos vidékre! Garantáltan nem fogsz csalódni!

 

Részletes információ

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

 

NAPI PROGRAMTERV

1. nap Budapest-Mallnitz (Ausztria) 580 km, 6 óra

Találkozó péntek délután-este ausztriai szálláshelyünkön, Mallnitzban.

2. nap

Korán útnak indulunk, hogy megmásszuk a 2915 méter magas Maresenspitze-t. Egy cseppet sem könnyű, de annál izgalmasabb trekking vár ránk. Körülöttünk 3000 méteres, havas csúcsok emelkednek a magasba, csodás panoráma enyhíti majd a legördülő izzadságcseppeket. Változatos tájon haladunk, hullámzó fű között, sziklás ösvényeken, és útközben talán pár mormotát is elcsíphetünk.

13 km, 1500 m szintemelkedés

3. nap

Nincs Ausztria ferrata nélkül! Mai nap célba vesszük a Falkert tó vidékét, ahol nem kell attól tartanunk, hogy sorbanállás lesz a mászásnál. Ez a ferrata szerencsénkre nem túl népszerű, pedig a neve “Sólyom-steig,” igazi magaslatokra utal. A C/D-s út végén a csúcskereszt mellől vetünk egy utolsó pillantást a tájra, majd visszaereszkedünk a tópartra, ahol aki szeretne, még lezárhatja a túrát egy jól megérdemelt Apfelstrudellel és egy csobbanással.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. szeptember 04-06.

Részvételi költség vendégként:

25.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

10.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >> 

A részvételi költség tartalmazza:

- túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)
- a via ferrata felszerelés használatához szükséges tájékoztatót
- a via ferrata-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak) bérleti díját

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást: egyénileg - teleautós rendszer (az autókat segítünk összeszervezni)
   ~ 15.000 HUF/fő - üzemanyag, autópálya matricák

* az étkezést

* a szállást:
~ 32 EUR/fő/éj 4-8 fős apartmanban (önellátás)
VAGY
~ 43 EUR/ fő / éj 2-3-4 ágyas szobákban, panzióban, reggelivel

* az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >> 

A TÚRA NEHÉZSÉGE:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Az alapprogram minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 5-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny. 
SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:
A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. 

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...


Hohe Tauern Nemzeti Park

Ausztria legértékesebb természeti értékeit hét nemzeti parkban védik. A legnagyobb közülük a Magas-Tauern Nemzeti Park, amely három osztrák tartományban is elterül - ezzel nem csak az ország, hanem az egész Alpok legnagyobb kiterjedésű természetvédelmi területe. A Magas-Tauern Nemzeti Park a "leg-ek" vidéke - itt található Ausztria legmagasabb csúcsának számító Grossglockner és Ausztria legmagasabb vízesése a Krimml-vízesés, melynek víztömege a szédítő 380 méteres tengerszint feletti magasságból zúdul alá.

Összesen 266 darab háromezres hegycsúcs és 342 gleccser várja a természetbarátokat.

A Magas-Tauernt tekintik a hegymászás bölcsőjének, mert a 3251 m magas Ankogel volt az első olyan, hóval borított alpesi hegycsúcs, amit egyfajta sportteljesítményként (pusztán a dicsőség kedvéért) megmásztak (1761-ben). Ma is kiváló mászóhelyeket találhat itt, aki azt szereti.

Magashegyi trekking és via ferrata a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

Magashegyi trekking és via ferrata a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

Magashegyi trekking és via ferrata a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

Magashegyi trekking és via ferrata a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

Magashegyi trekking és via ferrata a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

(Forrás: austria.info, wikipédia) 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>