A Hochschwab (2277m) és a Zöld-tó

Stájerország mesés eldugott kicsei

Nem is gondolná az ember, hogy Budapesttől csupán 4 órányira beveheti magát a hegyek közé pár napra, hogy ne zavarja a gondolatait a civilizáció pörgős zaja. Ha már kacérkodtál a magashegyi túrázás gondolatával, de nem tudod, hogy vágj bele, épp neked való ez a hétvégi kikapcsolódás. Minden hegyi tapasztalatot eddig nélkülözők jelentkezését is várjuk.

Gyönyörű hegyek, zergék és impozáns sziklafalak – egy modern hegyi szállással.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - St. Ilgen, 4-5 óra / 380 km

1. nap 

Budapestről korán indulunk St. Ilgenbe, hogy elég időnk legyen gyönyörködni a tájban a hegyek közt, és még napfényben érjünk oda a szállásunkhoz. A parkolóban felszedelődzködünk, és neki is vágunk a hegyoldalnak, az első etap a Hausalm hütténél ér véget, ahol megpihenünk. Vízkészleteinket feltöltve továbbindulunk a Hochschwab csúcskeresztjéhez. Innen már csak óvatosan leereszkedünk a menedékházhoz, ahol a következő két estét fogjuk tölteni.

2. nap 

Kis hátizsákunkban a napi elemózsiával és kulacsunkkal egy kisebb körtúrára indulunk a város zajától távoli vidéken, hegyes-völgyes utunk során ellátogatunk a Voisthaler hüttéhez, ahol ha szerencsénk van, hozzájuthatunk némi frissítőhöz, harapnivalóhoz. Innen visszakapaszkodunk a jó vacsora reményével 2000m fölé, ahol hálózsákjaink várnak minket.
Igény szerint hosszabbítás megbeszélés tárgyát képezi.

3. nap 

Záró napunkon a reggeli összepakolást követően egy vaslépcsőn lefelé vesszuk az irányt, ahol ismét egy forráshoz érünk, hogy haza is tudjunk hozni a friss alpesi vízből kicsit. Innen egy meredek szerpentin vezet majd a völgybe, magával ragadó körpanorámával. A Mellettünk csobogó patak egyre sűrűbb erdőn keresztül kísér egész a parkolóig, ahol Bodenbauer ház kínál finom melegételeket és üdítő italokat a fársztó gyaloglás után.
Amint összeszedük kicsit magunkat, az egy közeli völgyben megbújó smaragdszín Grüner see partján szívjuk magunkba a felejthetetlen látványt hazautunk előtt.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja. 

A túra időpontja:

2018. május 24 - 26.
2018. június 28 - 30.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

5.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 9.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 30 euró / fő / éjszaka - menedékház - lágerben

* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ, NEHÉZ - Ha sportos életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Lépésbiztonság, magabiztos mozgáskoordináció és a szédüléstől, tériszonytól való mentesség feltétel.

 

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Menedékházakban az ágynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 Hosszúhétvége a Hochschwabon – bevezetés a magashegyi túrázásba

Az Alpok keleti régiójában található hegyvonulat Stájerország egyik eldugott kicse. A 10 km hosszú hegygerinc a 2277m magas Hochschwab csúccsal lenyűgözö látvánnyal várja a turistákat. A hatalmas karsztvidék élővilága tavasszal a legnyüzsgőbb, a hó alól frissen előbújt sziklameredélyek látványa magávalragadó.

Hosszúhétvége a Hochschwabon – bevezetés a magashegyi túrázásba

A Zöld-tó e hegyvidék eldugott ékszere. A télen alig 1-2m mély tavacska nyár elején az olvadó hóból és jégből táplálkozva akár 10-12 méter mélyre is duzzadhat. Kristálytiszta vize zöldes színével megannyi búvárt ihletett vízalatti ösvényeinek bejárására az elsülledt fák közt. A tó lakói közé tartoznak csigák, vízibolhák kis rákok és néhány pisztrángfajta, lakberendezőjük pedig egy víz alatti hídról és padról is gondoskodott.

Hosszúhétvége a Hochschwabon – bevezetés a magashegyi túrázásba

Hosszúhétvége a Hochschwabon – bevezetés a magashegyi túrázásba

Képek forrás: MAKASE, grünersee.wall.alphacoders.com, hochschwab.summitpost.org 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2019-es Eseménynaptár >>>