Hohe Wand via ferrata / klettersteig túra

Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig - Nem csak haladóknak

A Hohe Wand Naturparkban tett látogatás egy igazi kalandprogram. Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található (Soprontól félórára). A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A Hohe Wand számtalan kalandos és változatos látnivalót kínál a látogatóknak. Találhatunk több tucat via ferratát - klettersteiget, gyönyörű panorámával rendelkező túraösvényt, Skywalkot, vadasparkot, mormotalakot, játszóteret.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Willendorf, (3,5 - 4 óra)

1. nap   Indulás Budapestről, 6 órakor. Érkezés után bemelegítésként megközelítjük a Wildenauersteig via ferrátát. A klettersteighez érkezvén, rövid oktatás következik, ahol megtudhattok egyet s mást a drótos utak kulisszatitkairól. A ferratán végighaladván a fennsíkra felérve először meglátogatjuk a Hubertushaust, ahol egy kis sziesztázás keretében gyönyörködhetünk a csodálatos kilátásban. A további program szabadon választható, lehetőségünk van további via ferrata meghódítására, sziklamászás kipróbálására, várlátogatásra, stb.

2. nap   Egy órás kaptató után érkezünk a Gebirgsvereinssteig beszállásához. A fémkapcsokkal biztosított, izgalmas vonalvezetésű útvonal, több helyen kitett szakaszokkal emeli az adrenalinszintünket. Ismét felkeressük a Hubertus-menedék házat mászásunk végén. Innen megyünk a HTL-Steig felső szakaszához. Visszaereszkedünk autóinkhoz, majd felsétálunk a Skywalk-kilátóhoz. Innen erdei ösvényen ereszkedünk le a beszálláshoz, és a csupán vaskötéllel biztosított szakaszon már nekünk kell a lépést keresnünk a falon, a sziklarepedésekben, majd a függőleges részeken némi izomerő segítségével felhúzni, feltornázni magunkat. A fennsíkra felérve visszasétálunk az autókhoz. Budapestre késő este érkezünk.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2018. október 13. - okt. 14.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 7.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 25 euró / fő / éjszaka - Menedékház

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 5-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

Hohe Wand via ferrata / klettersteig túra - Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig - Nem csak haladóknak

Hétvégi kalandtúránknak is ezen izgalmas játszóterek biztosítják a helyszínt. Meghódítjuk a Hohe Wand két legkalandosabb via ferrata - klettersteig útvonalát. A Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig egyaránt a közepesen nehéz / nehéz kategóriába  (C - D) sorolható "vasalt" út. Változatos terep jellemzi őket, kürtő, függőhíd, létra és egyéb kalandos elemek színesítik vonalvezetésüket, nem csekély kihívást tartogatva felfedezőinek. 

 

Hohe Wand via ferrata / klettersteig túra - Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig - Nem csak haladóknak

Látnivalók a Hohe Wandon

A sziklába függőlegesen beépített "Skywalk" kilátóteraszról fenséges kilátás nyílik a mélybe. Aki a kövek világára kiváncsi, végig mehet sziklaösvényen, amely közvetlenül a Kohlröserlhaus mellett indul. Az út során egy barlangot is megnézhetünk. Ha pedig végigjárjuk az erdei tanösvényt, betekintést nyerhetünk a terület ökoszisztémájába és biológiájába.
A 24 m magas kilátótoronyból fantasztikus a kilátás. Tiszta időben a Fertő-tótól, a Buckligen Welten keresztül Semmeringen át, a Schneebergig és az Elő-Alpokig ellátni.

Hohe Wand via ferrata / klettersteig túra - Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig - Nem csak haladóknak

Gyerekprogram ajánló

A vadasparkban kőszáli kecskéket, szarvasokat, muflonokat, zergéket, dámvadakat, lámákat, pávákat, láthatunk természetes környezetükben. Az állatsimogatóban csüngőhasú malacok, törpekecskék, nyulak, pónilovak, szamár várják a gyerekeket. A vadaspark területéről kényelmes sétautak indulnak. A gyerekeknek a meseút ajánható, ahol feladatokat kell megoldani. A vadasparktól nem messze található a játszótér nagy fémcsúszdával, és Flying-Fox-al. A játszótér fölött igazi mormotalak aranyos mormotákkal a gyerekeknek pedig mormotajárat vár felfedezésre.

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>