Daráló #2 - KAISER-FRANZ-JOSEF

Extrém via ferrata túrasorozat

Túl vagy az első szárnypróbálgatáson? Keményebb menetre vágysz? Tarts velünk a DARÁLÓBA! 

Via ferrata túrasorozatunkat azoknak ajánljuk, akik kipróbálták magukat pár drótos úton és a következő szintre lépnének. Közepesen nehéz mászásokkal indítunk, végig járjuk a "közeli" harcos via ferráták legjavát, majd egy extrém pályával koronázzuk meg hódításainkat!

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Eisenerz, Ausztria >> 4 óra / 380 km

1. nap    Korán kezdődik a napunk, hiszen egy hosszú 6-7 órás túra áll előttünk. Reggeli után bepattanunk autóinkba és elindulunk aznapi kihívásuk felé, Eisenerzbe. Itt leparkolunk és útrakelünk a városról elnevezett Eisenerzer-Steig Klettersteig út megmászására. A beszállóig tartó hosszabb gyalogútért cserébe egy jól kiépített, nagyon látványos, szép vonalvezetésű drótköteles utat kapunk, egy igazi élménymászást. Célunk nem kevesebb, mint a Pfaffenstein Westgipfel 1865 méteres csúcsa, ahonnan rálátni a páratlan szépségű Eizenerz-i látványbányára is. A jól megérdemelt pihenés után útnak indulunk lefelé a parkolóba, majd szállásunkra.

2. nap  Találkozó reggel 8 órakor a Leopoldsteiner See partján lévő parkolóban. A tó melletti meredek falon indítjuk izgalmas kalandunkat. Meghódítjuk a Kaiser-Franz-Josef via ferratát, melynek csúcsán gyönyörű panoráma fogad minket. Pihenés, majd pár perc gyaloglás után elkezdjük a következő - Rosslochhöhlen via ferrata - fokozatot. Változatos tereppel találkozhatunk, meredek falak, barlang és egy szűk kürtő fogad minket. Az izomláz garantált :-)! Délután, estefelé érkezünk vissza autóinkhoz, s indulunk vissza Magyarországra.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2018. szeptember 22-23.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

A teljes DARÁLÓ via ferrata túrasorozat kedvezményes ára:   36.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
  egyénileg (az autókat segítünk összeszervezni)
  ~ 8.000-10.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 25-30 euró / fő / éjszaka - többágyas szobákban

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
NEHÉZ, NAGYON NEHÉZ - Csak jó fizikai és szellemi állapotú ember számára teljesíthető, mert az út kitett és fárasztó. A túrához sportos életmód és kellő kitartás szükséges. Napi túra időtartama 7-8 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció feltétel.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

Bírod a gyűrődést? - DARÁLÓ - Extrém via ferrata túrasorozat

A via ferrata túrasorozat eseményei külön is teljesíthetőek. A túrák során tapasztalt túravezetők felügyelik a mászást. Közepesen nehéz vasalt utakkal kezdünk, majd fokozatosan haladunk az egyre technikásabb kihívások felé, így a kezdő túrázóknak is lehetőséget biztosítunk a folyamatos fejlődésre, a végső cél elérésére! 

A kalandot keresed? Köztünk a helyed!

További információ a Kaiser-Franz-Josef és Rosslochhöhlen via ferrata-ról >> BERGSTEIGEN.COM

Daráló #3 - KAISER-FRANZ-JOSEF - Extrém via ferrata túrasorozat

További információ az Eisenerzer-Steig via ferrata-ról >> BERGSTEIGEN.COM

Tavaszköszöntő drótköteles kaland az Eizenerzer Alpokban - húsvéti via ferrata túra Ausztriában

Daráló #3 - KAISER-FRANZ-JOSEF - Extrém via ferrata túrasorozat

Kép forrása: MAKASE

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>