Daráló #1 - POSTALMKLAMM

Extrém via ferrata túrasorozat

Túl vagy az első szárnypróbálgatáson? Keményebb menetre vágysz? Tarts velünk a DARÁLÓBA!

Via ferrata túrasorozatunkat azoknak ajánljuk, akik kipróbálták magukat pár drótos úton és a következő szintre lépnének. Közepesen nehéz mászásokkal indítunk, végig járjuk a "közeli" harcos via ferráták legjavát, majd egy extrém pályával koronázzuk meg hódításainkat!

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Postalm, Ausztria >> 6 óra / 550 km

1. nap   Találkozó 10 órakor a Postalmklamm via ferrata parkolójában. A kristálytiszta hegyi patak meredek völgyében meghódítjuk a rendkívül izgalmas, változatos kihívásokkal kecsegtető (függőhíd, kötéllétra, stb..) klettersteig utat. Mászás közben csodálatos panoráma tárul elénk, melynek főszereplői Dachstein monumentális csúcsai, gleccserei.
Délután meglátogatjuk Hallstatt antik városát, Felső-Ausztria ékkövét.

2. nap   Egy varázslatos tó mellől indítjuk kalandunkat - Altausee -, hogy "könnyen" birtokba vehessük a Loser via ferrata utat. Lélegzetállító kilátás, izgalmas mászás, ezt tartogatja túránk záró napja. Délután indulunk vissza Magyarországra.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2018. szeptember 15 - 16.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

A teljes DARÁLÓ via ferrata túrasorozat kedvezményes ára:   36.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 11.000 - 13.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 15 euró / fő / éjszaka - Kempingben

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
NEHÉZ, NAGYON NEHÉZ - Csak jó fizikai és szellemi állapotú ember számára teljesíthető, mert az út kitett és fárasztó. Ehhez a túrához sportos életmód és kellő kitartás szükséges. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció feltétel. Napi túra időtartama 7-9 óra.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

 

Bírod a gyűrődést? - DARÁLÓ - Extrém via ferrata túrasorozat

A via ferrata túrasorozat eseményei külön is teljesíthetőek. A túrák során tapasztalt túravezetők felügyelik a mászást. Közepesen nehéz vasalt utakkal kezdünk, majd fokozatosan haladunk az egyre technikásabb kihívások felé, így a kezdő túrázóknak is lehetőséget biztosítunk a folyamatos fejlődésre, a végső cél elérésére! 

A kalandot keresed? Köztünk a helyed! 

További információ a Postalmklamm via ferrata-ról >> BERGSTEIGEN.COM

Postalmklamm kletterseteig / via ferrata túra

További információ a Loser via ferrata-ról >> BERGSTEIGEN.COM

Loser kletterseteig / via ferrata túra

ZUGSPITZE és POSTALMKLAMM via ferrata túra - Németország legmagasabb csúcsa és Ausztria legizgalmasabb via ferrata útja

Daráló #1 - LOSER - Extrém via ferrata túrasorozat

Képek forrása: MAKASE

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>