Daráló #1 - HTL WELS + TRAUNSEE

Extrém via ferrata túrasorozat

Túl vagy az első szárnypróbálgatáson? Keményebb menetre vágysz? Tarts velünk a DARÁLÓBA! 

Via ferrata túrasorozatunkat azoknak ajánljuk, akik kipróbálták magukat pár drótos úton és a következő szintre lépnének. Nehéz mászásokkal indítunk, végig járjuk a "közeli" harcos via ferráták legjavát, majd egy extrém pályával koronázzuk meg hódításainkat!

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Ebensee, Ausztria >> 5 óra / 500 km

1. nap  HTL Wels Klettersteig

Találkozó 10 órakor Ebensee mellett a Feuerkogel felvonó parkolójában. A Feuerkogel hegy tetejére drótkötélpálya segítségével jutunk fel. Innen körülbelül 45 perc gyaloglás után érkezünk meg a via ferrata útvonal beszállópontjához. A könnyebb és technikásabb, kitett részeket (C nehézség) is tartalmazó kletterstieg-et körülbelül egy óra alatt lehet meghódítani. A mászás végén a Alberfeldkogel 1707 méteres csúcsán felállított Európai Kereszthez jutunk, amelynek minden kockája egy-egy EU tagállamot jelképez. Délutáni programként lehetőség van olyan helyi látnivalók felfedezésére, mint például a Traunsee tó apró szigetére épült Orth-kastély vagy a tó parti városok, Ebensee és Gmunden.

2. nap  Traunsee Klettersteig

Ezen a napon egy hosszabb és nehezebb via ferrátát veszünk célba, ami D nehézségű útvonalával izgalmas kihívásokat tartogat. A falról lenyűgöző kilátás nyílik az alattunk elterülő tóra, a völgyre és a környező hegyekre. Délután új élményekkel feltöltekezve indulunk vissza Magyarországra.

Túrasorozatunk célja, komoly kihívással és gyönyörű panorámával ajándékozza meg hódítóit! A hatalmas élmény és az adrenalinbomba garantált!

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2017. szept. 30 - okt. 01.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

-

A teljes DARÁLÓ via ferrata túrasorozat kedvezményes ára:   36.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
   ~ 10.000 - 15.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 15 Euro / fő / éjszaka - kemping
   ~ 25 - 30 Euro / fő / éjszaka - panzió, menedékáz

* Feuerkogel felvonó használati díját:
   ~ 22 euró

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESE NEHÉZ, NEHÉZ - A túra bárki által teljesíthető, akitől nem áll távol a sportos életmód. Napi túra időtartama 6-7 óra. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció feltétel.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

Bírod a gyűrődést? - DARÁLÓ - Extrém via ferrata túrasorozat

A via ferrata túrasorozat eseményei külön is teljesíthetőek. A túrák során tapasztalt túravezetők felügyelik a mászást. Nehéz vasalt utakkal kezdünk, majd fokozatosan haladunk az egyre technikásabb kihívások felé, így lehetőséget biztosítunk a folyamatos fejlődésre, a végső cél elérésére! 

A kalandot keresed? Köztünk a helyed!

Kedvezőtlen időjárás előrejelzés esetén, a jelentkezőkkel egyeztetve új időpontot jelölünk ki az aktuális túrának! 

 

További információ a HTL Wels via ferrata-ról >> BERGSTEIGEN.COM + rövid videó a mászásról.

Daráló #1 - HTL WELS + TRAUNSEE - Extrém via ferrata túrasorozat

További információ a Traunsee via ferrata-ról >> BERGSTEIGEN.COM + rövid videó a mászásról.

Daráló #1 - HTL WELS + TRAUNSEE - Extrém via ferrata túrasorozat

Látnivalók a környéken

  • Érdemes meglátogatni a hangulatos Gmunden várost, ami Traunsee tengerszem északi partján fekszik. A város legismertebb látványossága az Orth-kastélyt. A kastély egy hosszú fahídon át érhető el a városból és szinte az egész szigetet elfoglalja.
  • Gasselhöhle, az Északi-Mészkőalpok egyik legszebb cseppkőbarlangja Ebensee közelében található. A kiépített barlang a parkolótól egy 2 - 2 és fél órás túrával érhető el vagy kisbuszos transzferrel, valamint egy fél órás gyaloglással.

Daráló #1 - HTL WELS + TRAUNSEE - Extrém via ferrata túrasorozat

Kép forrása: wikimedia.org, bergsteigen.com

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>