Intersport Klettersteig

A bakancslistás ferrata

Európa egyik legnagyobb, ha valóban nem a legnagyobb létráját tartalmazó klettersteig lesz hétvégi túránk célpontja. A tériszonyosok rémálma, a like-vadászod álma és minden ferrata kedvelő egyik bakancslistás útja nem más, mint az Intersport via ferrata. Az Ausztria szívében Salzkammergut régióban található pálya 'C/D' nehézségű.
Ha már ott vagyunk meghódítjuk az Anna nevű klettersteiget is megmászva ezzel a 2097 méter magas Mitterstein-t, hogy egy újabb csúcshódítást és 'D' -s ferrata striguláját húzhassuk be mászónaplónkba.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

Nehézségi szint: Közepesen nehéz - Nehéz

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Gosau (Ausztria) autóval, 550 km / 6 óra

1. nap   Utazás

Kihagyjuk a hajnalok hajnalán történő utazást, s már csütörtökön elfoglaljuk a szállásunkat. Megérkezés és bekoltözés, majd közös vacsorával zárjuk a napot.

2. nap   Intersport ferrata megmászása

Reggel 9-kor találkozunk a ferrata parkolójában. Felszerelés osztás, s irány a beszálló. Felvonóval felmegyünk 1500 m -re. Innen egy kellemes 20 perces kis sétával érjük el a pálya beszállóját, mely remek bemelegítés az előttünk álló feladathoz. 
Még egyszer ellenőrizzük felszereléseinket, majd egy kis technikai ismétlés után nekiveselkedünk a legalább 3 órás mászásnak. A sokszor könnyebb szakaszokat tartalmazó pályát időről időre meg-megszakítja egy nehezebb rész. A ferrata hírnevét adó 40 méteres létra teljesítése után már nem sok marad hátra, hamar felérünk a Große Donnerkogel 2054 méteren lévő csúcskeresztjéhez. Megpihenünk, bevárjuk az egész csapat többi részét, s megkezdjük másfél órás ereszkedésünket a felvonóig. Lassan végére érünk a mintegy 5-6 órás programunknak... 

3. nap   Anna

Még magasabbra helyezzük a megugrandó lécet. A tervbe vett klettersteigünk Anna névre hallgat. Ez a "D"-s út már sokkal több nehezebb szakaszt tartalmaz. Valamivel magasabbra is jutunk vele, hiszen a Mitterstein 2097 méteres. A 2 órás hivatalos szintidővel rendelkező pálya 45 perces beszálló és valamivel több mint 1 órás kiszállóval rendelkezik.
Túra végeztével a felvonóval fel lehet menni 2700 méter magasra és a Skywalkról megcsodálni a páratlan kilátást amennyiben az időjárás is engedi. 

4. nap   Silberkar-szurdok

Vasárnap a hazaindulás előtt igény szerint bejárjuk a Silberkar-szudokot, s megmásszuk az innen induló via ferrata utat, kimaxolva ezzel a hétvégénket.

Rossz idő esetén elsősorban alternatív pályákat keresünk. Amennyiben ez nem lehetséges megnézzük a helyi nevezetességeket (sóbánya, mammut barlang), illetve a csapadék ellen védettebb szurdokokban túrázunk egyet, felkutatva számos varázslatos vízesést. A program elsődleges célja az Intersport ("Nagy Létra") Ferrata megmászása, így az időjárás függvényében a napok közti programcserénél ez élvez prioritást. 

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. október 22-25.

Részvételi költség vendégként:

36.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

16.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 13.000 Ft/fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 30 euró / fő / éjszaka - 5 fős, 2 hálószobás apartmanokban

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>
*
 a felvonó díját, mely 16,5 euró 

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPES / NEHÉZ - Az aktívan sportoló, tériszony mentes, jó mozgáskoordinációval rendelkezőknek könnyen teljesíthető, kellemesen fárasztó. Szédülésmentesség elengedhetetlen.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Bakancslistás kalandok - A "nagy" létra: Az Intersport klettersteig

Fotó: bergsteigen.com, pinterest.co.uk, hotels.com,

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>