A Willendorfi Vénusz nyomában!

Kalandos hétvégi bringatúra a Wachau régióban

Pattanj nyeregbe és ismerd meg velünk Alsó-Ausztria egyik gyöngyszemét, a Wachau régiót, mely számtalan látnivalót és kulináris élvezetet kínál számunkra! Három nap tekerés UNESCO világörökségi helyszíneken, Melk és Krems an der Donau között.

A Wachau régió Melk és Krems an der Donau települések között húzódó 30 km hosszú Duna-szakasz, mely az egyik legszebb folyóvölgy a világon. A meredek partszakaszokat teraszos szőlőültetvények borítják, melyek között hangulatos, középkori városkák bújnak meg...

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Krems, Ausztria (3 óra)

1. nap   Krems - Göttweigi Apátság – Krems

Délelőtt 11:00-kor találkozó Krems-ben a szállásunkon. Sátrat állítunk, összerakjuk kerékpárjainkat és rögtön útnak indulunk egy rövidebb szakaszra. Feltekerünk a Duna szemközti partján magasodó domb tetején elterülő Göttweigi bencés apátsághoz, ahonnan csodás látvány tárul elénk a környező dombokra és kicsiny településekre. Visszafelé még kerülünk egy kicsit a Duna parton aztán visszatérünk a szállásra. Egy kis pihenőt követően Krems ódon hangulatú utcácskáinak felfedezésére indulunk, majd felkeresünk egy hamisítatlan osztrák vendéglőt, ahol megvacsorázunk. Aki szereti és bírja, azzal továbbmegyünk egy helyi borosgazda borozójába, hogy megízleljük a régióra jellemző, méltán híres borok egyikét.

Táv: 24 km; szint: fel 300 m, le 300 m; menetidő: 2-3 óra.

2. nap   Krems – Dürnstein – Spitz – Willendorf – Emmersdorf – Schönbühel – Aggstein – Hoferansdorf – Spitz – Krems

Reggeli után felpattanunk bringáinkra és megkezdjük az egész napos túránkat Melk irányába. A Duna mellett, folyásirány szerinti balparton haladva több híres kisvárost is érintünk, mint Dürnstein, Weissenkirchen, Spitz, Willendorf, ahol pihenésképpen felkeressük a főbb látnivalókat. Dél körül lehetőségünk lesz az egyik kis falu remek vendéglőjében ebédelni, majd utunkat folytatva Emmersdorfnál átmegyünk a hídon, hogy visszafelé a Duna másik oldalán fekvő területet is felfedezhessük.

Táv: 70 km; szint: fel 800 m, le 800 m; menetidő: 6-7 óra.

3. nap  Langenlois - Schönberg am Kamp - Gars am Kamp - Langenlois

Miután elfogyasztottuk reggelinket és összepakoltunk, autóval átgurulunk a közeli Langenloisba és onnan elindulunk utolsó napi bringatúránkra. Most észak felé vesszük az irányt, célunk Ausztria egyik legrégebbi vára, a Burg Gars lesz. Dimbes-dombos, szőlőültetvényekkel övezett tájakon, kis falvakon keresztül tekerünk, majd a Kamp folyó völgyében, meredek sziklafalak mellett haladunk, több fotószünetet, kisebb pihenőt is tartva. Pár óra múlva egyszer csak beérünk Gars am Kamp nevű városkába, melynek központjában leparkoljuk biciklijeinket és felsétálunk a várba. Itt tartunk egy hosszabb pihenőt, a hatalmas várfalllal körülvett füves udvaron, idilli környezetben fogyasztjuk el magunkkal hozott ebédünket. Miután kinézelődtük és kipihentük magunkat, elindulunk visszafelé Krems-be, ahol az autóink várnak ránk.

Táv: 40 km; szint: fel 500 m, le 500 m; menetidő: 4-5 óra.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. szeptember 13. - szept. 15.

Részvételi költség vendégként:

18.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés, szervezés költségét képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást (egyéni de az autókat segítünk összeszervezni
   ~ kb. 7.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 17 euró / fő / éjszaka - Kemping
   ~ 30 euró / fő / éjszaka - Apartman - egyénileg foglalandó

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és a sport biztosítást, mely itt megköthető >>Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 6-7 óra.

A programot kifejezetten olyan kerékpárosoknak ajánljuk, akik rendszeresen  kerékpároznak és van megfelelő erőnlétük az egész napos tekeréshez, gyerekeknek nem ajánlott! A túra a sorozatterhelés miatt nehezebb! Az utak mindenütt jól járhatóak, általában aszfaltozottak, de van néhány erdős szakasz, ahol jó minőségű döngölt földúton kell haladnunk. Javasolt kerékpártípus: elsősorban túrakérékpár, trekking, mountainbike, de országútival is teljesíthető.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes kerékpáros / túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

A történelmi településeken, illetve azok határában számos várrom, várkastély és erődtemplom látható. Leghíresebbek a Melki és a Göttweigi Apátság, valamint a dürnsteini és aggsteini romok. Az UNESCO 2000-ben vette fel a régiót a világörökségi helyszínek listájára.

Wachau nem csupán a csodálatos táj miatt vonzó, hanem ideális hely a bor szerelmeseinek is: a legmagasabb minőséget képviselő világhírű, száraz fehérborok csábítják az ide érkezőket. A szőlészetek mellett pedig egyre inkább terjednek a sárgabarack-ültetvények is, így sok helyen kóstolhatunk sárgabaracklikőrt, valamint ha megéhezünk, akkor kipróbálhatjuk a régióra jellemző sárgabarackos gombócot.

Képek forrása: MAKASE, bayern-radtour.de, donauradweg.at