Extrém sport biztosítás - ÖeAV

A gondtalan kalandért...

Milyen előnyei vannak a OeAV biztosításnak?

Az általános utasbiztosítással és extrém sport biztosítással  szemben olcsóbb, és számos kedvezményt biztosít külföldi szállásoknál, belépőknél! Ausztriában, Németországban és Olaszországban a hegyi szállásokon gyakran 12-20 euró (de nem ritka a 30 euró sem) kedvezményt kaphatunk egy éjszaka árából. Egyéb kedvezményekről itt tájékozódhatsz.

 

OeAV tagság - ÖeAV biztosítás - Hegymászó extrémsport biztosítás

OeAV tagság, biztosítás - biztosítási feltételek

Az alábbi fordítás az ÖEAV honlapján található leírásról készült. Csak tájékoztató jellegű, reméljük sokan hasznosnak találjátok. A teljes, eredeti kiírást itt találjátok! Aktuális árak itt!
 

Standard-Tagság:

 2017-es naptári év
 € 57,00            


Kedvezményes-Tagság:

 Házasok/élettársak (egy személyre v., teljes + kedv.)  € 44,00                               
 Gyerek 6. éves korig  € 21,00
 Serdülő 7.-18. éves korig  € 24,00
 Junior 19.-25. éves korig, tanulók 27. éves korig  € 44,00
 Senior 61. éves kortól  € 44,00

 

Tagsági tájékoztató:

 • Alpenverein Weltweit Service >> a világ minden országára érvényes, az Uniqua áll mögötte.
 • Felelősség- és jogvédelmi biztosítás >> csak Európában érvényes, a Generáli áll mögötte.


1. A mentés költségei:

Személyenként és biztosítási esetenként 25ezer euróig. Ide tartoznak az adott ország mentőszervezetének azon költségei (határ közeli helyeken a szomszédos ország mentőszervezetének költségei is), amely a biztosítottal történt balesettel kapcsolatosan merül fel, illetve ha a biztosított hegyen vagy vízen veszélybe kerül és sérülten vagy sértetlenül megmentésre szorul. Ugyanez érvényes halálos sérülés esetén is. A mentés költségei a keresés közben felmerült bizonyítható költségek, és a biztosított a legközelebbi gépkocsival járható útig, illetve a legközelebb eső kórházig tartó szállításának költségei.

2. A szállítás, hazahozatal és orvosi gyógykezelés költségei:

Beteg/holttest szállításának költségei országon belül összeghatár nélkül (ha mentésre volt szükség). Hazahozatal külföldről összeghatár nélkül. Orvosilag szükséges gyógykezelés külföldön 10ezer euróig (itt az ambuláns kezelést csak 2ezer euróig térítik és 70 euró önrész van). A sérült szállítását minden esetben a tagsági kártyán feltüntetett szervezetnek kell megszerveznie, ellenkező esetben csak 750 eurót térítenek.

3. Felelősségbiztosítás 3millió euróig, jogvédelmi biztosítás 35ezer euróig:

Ide a következő tevékenységek közben történt biztosítási események (a biztosítottal szemben támasztott kártérítési igény, ügyvédi, bírósági költségek térítése, gondatlanságból megsértett jogszabályok esetén keletkezett bírósági és ügyvédi költségek térítése) számítanak:

 • az OeAV által kiírt események
 • magán szervezesű kirándulás, hegymászás, sziklamászás, síelés, sítúrázás, snowboardozás, vadvízi evezés, canyoning, mountain bike és trekking biciklis túrák (a biciklis túrákba nem számítanak bele a városon belul, forgalomban tortent balesetek)

A biztosítási védelem Európára vonatkozik, beleértve a Földközi-tenger szigeteit (kivétel: az Atlanti óceán szigeteit, Izlandot, Grönlandot, Spitzbergen, Törökország és a volt Szovjetunió államainak Ázsiába eső része).

Meddig tart a biztosítás?

Mindig a befizetéstől számít és az adott év végéig érvényes. Kivétel január,  ha januárban történik a baleset, akkor január 31-ig van lehetősége a biztosíottnak befizetni az aktuális tagdíjat. Ha január 31-ig befizeti és az előző évben is volt érvényes tagsága, akkor kifizeti a biztosító a januárban történt baleset költségeit. Ha január 31 után érkezik be a tagdíj, akkor a beérkezés napjától számít a biztosítás. A biztosító csak olyan költségeket térít meg, amelyeket a társadalombiztosító, illetve bármilyen magánbiztosítás nem finanszíroz.

 

Az OeAV-hez mindenképpen szükséges kiváltani! - Európai Egészségbiztosítási Kártya

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya átmeneti jelleggel egy másik uniós (EGT) tagországban (illetve az alábbi tájékoztatóban felsorolt államban) tartózkodó személy számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít. Kötelező melléklete más például felkutatást, helikopteres mentést fedező extrém sport biztosításnak.
 • Európai Egészségbiztosítási Kártya - általános tájékoztató
 • Hol lehet megkötni? - a helyi illetékes OEP ügyfélszolgálaton - www.oep.hu
 • Mennyibe kerül? - ingyenes
 • Kinek jár? - akinek itthon rendezett a TB jogviszonya van

 

Gyakori kérdések, az ÖEAV kötésével kapcsolatban:

 • Az Online felület csak németül elérhető?  - Nem! a jobb felső sarokban lévő zászlóra kattinva, angolra is válthatunk!
 • Szekciót kell megjelölni az egyik lépésben! Melyiket válasszam?  - Mivel jelen pillanatban nincs Magyarországon hivatalos ÖEAV kirendeltség, ezért szekcióként (biztosításom kezelő kirendeltségeként) érdemes a hozzánk legközelebb eső régiót választani, ami a legtöbb esetben a "Wiener Neustadt"-i szekció.
 • Standard vagy az Express kötést válasszam? - Standard kötés esetén 4-5 nap alatt érkezik meg a kártyánk, Express kötés estén (1-2 euróval drágább) a bankkártyás fizetés után kapott visszaigazolásból, rögtön tudunk ideiglenes kártyát nyomtatni, ami az eredeti igazolványt helyettesíti annak megérkezéséig.

 

>> Online OeAV biztosítás kötés >>


A Magyarországon köthető extrém sport biztosításokról itt tájékozódhatsz!

 

 MAKASE csapat

 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>